GRINDEANU: "Sunt foarte multe de făcut în ce priveşte alertarea şi intervenţia în cazul unui cutremur major"

Amalia Ionescu
Politică / 4 martie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 17:00 Shhaideh: "Problema majoră în consolidarea blocurilor cu bulină constă în refuzul proprietarilor de a ieşi din imobil"

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, astăzi, la Buzău, că, în fiecare an, Ministerul Dezvoltării alocă "sume considerabile" pentru autorităţile locale pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic, însă de fiecare dată gradul de absorbţie nu depăşeşte 10 la sută. Ea a mai spus că problema majoră în privinţa reabilitării clădirilor cu bulină roşie o constituie refuzul proprietarilor de a ieşi din imobil pe perioada consolidării, fapt pentru care lucrările sunt îngreunate foarte mult.

Sevil Shhaideh a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă la finalul unei întâlniri de lucru cu primarii din judeţul Buzău, că Ministerul Dezvoltării a alocat anul acesta 25 de milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Vicepremierul a declarat, citat de News.ro: "În fiecare an, Ministerul Dezvoltării alocă sume considerabile pentru autorităţile locale în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic. De fiecare dată suntem dezamăgiţi pentru că gradul de absorbţie al acestui program nu depăşeşte 10 la sută din suma alocată. Din discuţiile cu autorităţile locale în special cu cele din Bucureşti, pentru că cel mai mare număr de imobile cu bulină roşie se află în Bucureşti, problema majoră pe care o avem în accesarea şi consolidarea blocurilor se referă la refuzul proprietarilor de a ieşi din imobil pe perioada consolidării. Din aceste considerente lucrările sunt îngreunate foarte mult, e destul de complicat să faci o lucrare de consolidare mai ales pe interiorul clădirii cu locatarii în imobil. Şi anul acesta avem alocate 25 de milioane de lei pentru finanţarea clădirilor cu risc seismic, aşteptăm solicitările autorităţilor locale".

De asemenea, ea a mai spus că sunt nişte condiţii speciale de intrare în program pentru a le finanţa în vederea consolidării.

(A.C.)

---------

Premierul Sorin Grindeanu susţine că sunt "foarte multe de făcut" în ceea ce priveşte sistemul de alertare şi intervenţie în cazul unui cutremur major, precizând că într-o situaţie de urgenţă contează foarte mult şi spiritul civic.

Sorin Grindeanu a declarat astăzi la Buzău, unde se află într-o vizită de lucru, că anul acesta în buget a fost prevăzută suma de 25 de milioane de lei pentru dotarea instituţiilor care intervin în situaţii de urgenţă, dar că acest fapt trebuie "dublat şi de o campanie de informare extrem de profesionistă", potrivit News.ro.

Premierul a afirmat: "Sunt foarte multe de făcut din acest punct de vedere. Am prevăzut în bugetul de anul acesta, ar fi de fapt o continuare a ce s-a întâmplat şi anul trecut, poate e o sumă nu prea mare pe toate aceste componente, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de început care trebuie dublate de ce s-a început de fapt în urmă cu câteva săptămâni, şi anume o campanie de informare extrem de profesionistă. Statul şi structurile de urgenţă nu tot timpul ajută sau ajung să rezolve toate problemele. Contează foarte mult şi spiritul civic pe care trebuie să-l trezim la fiecare cetăţean pentru că în situaţii de urgenţă e nevoie şi de acest lucru".

Întrebat de jurnalişti dacă Executivul şi statul român sunt pregătite să facă faţă unui cutremur major, premierul a răspuns: "E o întrebare la care cred că ştim cu toţii răspunsul".

În această seară, la ora 21.22, se împlinesc exact 40 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în Bucureşti, iar alţi aproximativ 11.300 au fost răniţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a intrebat de ce nu vor sa plece locatarii pe durate consolidarii?

    Daca "bulina rosie" a poposit pe peretele cladirii la mod abuziv? 

    Poate locatarii n-au unde se duce pe durata consolidarii?

    Cam usor se arunca cu pietre in locatarii poate si proprietari!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb