Groupama: 2023 este un an de creştere semnificativă a numărului de clienţi

R.S.
Companii / 9 mai

Călin Matei, CEO Groupama

Călin Matei, CEO Groupama

Groupama continuă să câştige preferinţa românilor, după un an de creştere accelerată şi consolidare. Peste 2 milioane de clienţi individuali şi peste 175.000 de companii au ales Groupama pentru a-şi asigura sănătatea, viaţa sau bunurile, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Rezultatele anului 2023 sunt consecinţa unei strategii clare şi stabile, care are clienţii, partenerii şi echipa noastră în centru şi care este executată cu responsabilitate şi empatie. Ne-am ţinut promisiunile, am acţionat solidar şi responsabil, şi am rămas concentraţi pe îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a-i ajuta pe cât mai mulţi români să-şi trăiască viaţa cu încredere şi optimism, ştiind că au alături un partener pe care se pot baza, în măsură să le asigure continuitatea atunci când apare neprevăzutul. Cred că industria de asigurări se află într-un punct de turnură şi că avem datoria să contribuim pentru ca direcţia în care vom merge să fie una care să servească cu adevărat românii, într-un mod sustenabil pe termen mediu şi lung. O Românie asigurată este o Românie mai puternică, iar noi, la Groupama, vom continua să fim, ca şi până acum, o companie care demonstrează, prin seriozitate, reputaţie, investiţii, capacitatea de inovare şi implicarea în comunitate, că merită încrederea românilor. Suntem optimişti pentru viitor, avem o echipă puternică, parteneriate solide bazate pe încredere şi un Grup care ne susţine pentru a continua să ne dezvoltăm sustenabil", a declarat Călin Matei, CEO Groupama, potrivit comunicatului.

Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în 2023 a depăşit 4 miliarde lei, o creştere cu 37% faţă de anul anterior, aceasta fiind şi cea mai mare creştere la nivelul pieţei, compania având un profit operaţional de 217 milioane lei. Nivelul solvabilităţii rămâne unul foarte bun, de 142% (SCR) şi 269% (MCR).

În 2023, Groupama a înregistrat o creştere semnificativă a subscrierilor pe linia RCA, însumând un total al primelor brute subscrise de 2,45 miliarde lei, o creştere asumată cu responsabilitate în procesul de normalizare a pieţei. În prezent, Groupama este liderul pieţei de asigurări şi al doilea jucător de pe piaţă, fără RCA.

În afara RCA, primele brute subscrise în 2023 arată o creştere semnificativă, atingând valoarea de 1,63 miliarde lei, cu 23% mai mult decât în 2022 şi cu 8 puncte peste creşterea pieţei. Liniile care au avut cele mai bune performanţe sunt linia CASCO, cu o creştere globală de 26%, depăşind 1 miliard lei, linia Clădiri şi bunuri, cu o evoluţie foarte bună faţă de 2022, de +12% şi o valoare de 295 milioane lei, dar şi linia de alte Asigurări Generale, cu o creştere de 23% faţă de perioada precedentă, ajungând la 218 milioane lei.

Totodată, rezultatele înregistrate pe linia Asigurărilor de persoane, în 2023, confirmă un interes în creştere al românilor pentru acest tip de asigurări şi o mai mare deschidere către prevenirea riscurilor. Asigurările de sănătate au însumat un PBS de peste 134 milioane lei, cu 29% peste 2022, în timp ce asigurările de viaţă au atins şi ele o creştere de 9%, ajungând la 62 milioane lei. Asigurările de călătorie au avut de asemenea o evoluţie importantă faţă de anul anterior, cu o creştere de 13% şi o valoare de 39 milioane lei, se precizează în comunicat.

Rezultatele obţinute de Groupama în România confirmă orientarea companiei către oferirea de produse de calitate, simple şi la un preţ corect, construite pornind de la nevoile reale ale clienţilor. În 2023, Groupama a continuat să ofere acces la servicii inovatoare, cum este platforma ÎntreabăMedic, un serviciu care îmbină inteligenţa artificială şi interacţiunea umană, pentru a le pune la dispoziţie clienţilor sfaturi medicale şi consultaţii oferite de medici, prin intermediul WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram sau SMS. Digitalizarea rămâne deci un aspect important în relaţia cu clienţii, care au de asemenea la dispoziţie opţiuni de constatare a daunelor la distanţă, avizarea daunelor online sau semnarea electronică a documentelor. 2023 a fost şi un an al investiţiilor, atât în oamenii care formează echipa Groupama, compania fiind certificată TOP Employer pentru al şaselea an consecutiv, cât şi în infrastructura IT şi inteligenţă artificială. Investiţiile au vizat totodată şi procese şi sisteme care să simplifice şi să personalizeze experienţa clienţilor.

Conform sondajelor realizate de companie, toţi indicatorii de calitate au înregistrat creşteri raportat la anul anterior, în linie cu preocuparea constantă a companiei de a oferi servicii de calitate, la un preţ corect. Astfel, în 2023, media scorului net de satisfacţie a fost de 80%.

Performanţa reprezintă pentru Groupama mai mult decât indicatorii financiari, motiv pentru care compania a continuat să integreze principii de sustenabilitate şi economie circulară în activităţile de business, inclusiv măsurarea şi reducerea amprentei de carbon, acţiuni care vin în completarea unei strategii de CSR care pune în centrul său oamenii şi impactul lor în comunităţi. În 2023, Groupama a investit în proiecte adresate comunităţilor, susţinerii sportului, a unui stil de viaţă sănătos şi dezvoltării cinematografiei în România. Programul Salvatorii de vieţi, un program naţional de instruire gratuită în acordarea primului ajutor derulat în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD, a continuat şi în 2023, peste 5.800 de persoane parcurgând cele peste 200 de atelierele derulate în mai mult de 50 de oraşe din ţară, de la lansare şi până în prezent.

În 2024, Groupama va continua să investească în produsele şi serviciile sale, în oameni şi brand, mizând pe calitate, simplitate şi predictibilitate, totul pentru a continua să merite preferinţa clienţilor şi să depăşească aşteptările acestora.

La nivel de Grup, Groupama a înregistrat pentru perioada raportată o valoare totală a primelor brute subscrise de 17 miliarde Euro şi un profit net de 510 milioane Euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu tot respectul, va spun ca societatea Groupama nu-si respecta promisiunile fata de clienti. Ii ademeneste cu preturi rezonabile, in special la politele facultative pentru locuinte (putem adauga si politele facultative CASCO si politele de sanatate pentru calatorii, unde preturile sunt destul de PI PErate), iar daca clientul are un eveniment nedorit (dauna), Groupama NU PLATESTE.

    De ce nu plateste?? Deoarece conditiile contractuale la daunalitate sunt incorecte, confuze, la un punct iti spune ca esti despagubit, dar daca citesti toate conditiile cu atentie, constati ca de fapt exista posibilitatea sa nu te despagubeasca. Si ce sa vezi?! ... primesti adresa de la ei cu un REFUZ mare cat casa. 

    Si toate acestea se intampla sub directa indrumare si protejare a ASF, care spun cu subiect si predicat ca pe ei nu-i intereseaza conditiile contractuale pe care asiguratorii le emit la tipurile de asigurari.

    In concluzie, nu va lasati ademeniti de preturile mai rezonabile de la asigurarile facultative pentru locuinte, ale societatii Groupama, ca veti ramane fara bani daca veti avea daune; iar daca dauna se intampla si in perioada sarbatorilor de iarna .... va las pe dvs sa va ganditi la cat disconfort va poate crea o astfel de societate, manipulatoare pana la urma si cica, sub directa supraveghere si indrumare a ASF. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb