Gruia Stoica: "Ceea ce face DNA acum este corect"

Andrei Stan
Anticorupţie / 12 ianuarie 2016

Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat în primă instanţă la patru ani închisoare cu executare în legătură cu trucarea unei licitaţii publice, a afirmat astăzi că ceea ce fac procurorii DNA "este corect" şi că România avea nevoie de "un moment zero", transmit surse din presă.

Gruia Stoica a participat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ultimul termen al procesului în care a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă, urmând ca instanţa să anunţe pe 26 ianuarie sentinţa definitivă.

La ieşirea din sala de judecată, Gruia Stoica a declarat că este pregătit "pentru orice eventualitate" dacă judecătorii vor decide că el a greşit, susţinând că România avea nevoie de "un moment zero" în lupta împotriva corupţiei.

"Un moment zero trebuia făcut în România spre binele copiilor şi nepoţilor noştri. Trebuia un moment zero. Dar că, pe lângă acest moment zero, există şi agende personale sau de grup, acolo trebuie să fim puţin atenţi. Ceea ce face DNA-ul acum în mare parte este corect. Nu vreau să ţin neapărat cu DNA-ul, dar ceea ce face este corect. Dacă eu am greşit, sunt de acord să fac şi eu parte din acest moment zero", a declarat Gruia Stoica.

În legătură cu dosarul său, omul de afaceri s-a plâns de poziţia de "non-combat" adoptată de celălalt inculpat din proces, avocatul Doru Boştină.

"Domnul Boştină nu a încercat niciodată să se apere în toată această perioadă. S-a bazat pe acel articol 19 şi pe anumite înţelegeri. Se pare că se doreşte condamnarea mea şi scoaterea mea din mediul de afaceri. Nu am nimic împotrivă, dar păcat de experienţa pe care am acumulat-o în toată perioada asta. Păcat că mulţi oameni de afaceri au învăţat din propriile greşeli, pentru că nimeni nu ne-a învăţat în anii '90 cum să lucrăm, cum să facem lucrurile, pur şi simplu am învăţat din greşelile noastre", a spus Gruia Stoica.

Pe 5 martie 2015, Gruia Stoica a fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia

În acelaşi dosar, avocatul Doru Boştină a primit trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, însă decizia a fost atacată la instanţa supremă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Copiii nostri vor o Romanie curata. Fara bostani gruiati si alte legume sugatoare de bani pentru marire personala.

    A luat putin pentru cit a furat....se putea si mai mult ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb