GRUP DE HACKERI: NSA a reuşit să obţină acces la toate tranzacţiile bancare prin sistemul global Swift

Mathias Klein
Internaţional / 18 aprilie 2017

NSA a reuşit să obţină acces la toate tranzacţiile bancare prin sistemul global Swift

National Security Agency (NSA), una dintre principalele agenţii de securitate ale Statelor Unite, a reuşit să intre, prin intermediul unor mijloace sofisticate de exploatare a slăbiciunilor sistemelor informatice, în sistemul bancar global Swift, prin intermediul căruia a monitorizat tranzacţii bancare din întreaga lume, arată documente publicate de grupul de hackeri Shadow Brokers, relatează BBC.

Shadow Brokers a publicat o largă serie de slăbiciuni ale sistemelor informatice, care pe piaţa neagră a hackerilor costă în jur de două milioane de dolari.

Grupul a menţionat că NSA a creat un "exploit" prin care a obţinut acces la sistemul bancar Swift, scrie News.ro.

Un "exploit", în limbajul IT, este un program informatic care permite unui utilizator să obţină controlul asupra unui sistem electronic şi să aibă acces la toate informaţiile conţinute în acesta.

Potrivit BBC, mai mulţi experţi au comentat că datele sunt credibile, în timp ce instituţiile implicate fie au negat acuzaţiile, fie au refuzat să comenteze.

"Nu avem niciu indiciu care să sugereze că a existat vreun acces neautorizat la reţeaua noastră sau la serviciile noastre de mesagerie", a precizat compania ce gestionează sistemul Swift, pentru BBC.

În schimb, NSA nu a făcut niciun comentariu în privinţa datelor dezvăluite, iar BBC a avertizat că nu are capacitatea de a stabili dacă datele sunt autentice.

Dacă datele sunt reale, atunci aceasta este cea mai mare expunere a practicilor NSA după dezvăluirile lui Edward Snowden, făcute în 2013.

Snowden a comentat, de altfel, informaţiile publicate de către Shadow Brokers, scriind pe Twitter că este vorba de "mama tuturor exploit-urilor", făcând referire la bomba americană utilizată în premieră zilele trecute, supranumită "mama tuturor bombelor".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si de ce ne-am mira? De ce are impresia careva ca vor fi luate masuri "legale" de pedepsire a unor atare actvitati ... mai ales ca nu sunt facute de "vinovatii de serviciu" in domeniul IT, sau in cazul lor "este justificat", in joc este "siguranta lor nationala" sau alte "prafuri" in ochii lumii indobitocite care crede tot ce zboara de la Washington ? Mai trebuie sa ni se aduca dovezi de sprijin a vinovatiei? Astia ar trebui sa fie ignorati si tratati cu flit, numai asa s-ar simti loviti "in punctul lor sensibil" si anume ... in orgoliul lor "netarmurit", au transformat "cultul personalitatii" in "cultul natiunii" !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb