"Grup Energetic Tender" şi "Cover Me Design" - amendate de Consiliul Concurenţei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 12 mai 2005

Consiliul Concurenţei a sancţionat SC Grup Energetic Tender SA Bucureşti şi SC Cover Me Design SRL Bucureşti, cu amendă în valoare totală de circa 518 milioane de lei, pentru omisiunea notificării operaţiunii de concent2rare economică, realizată prin dobîndirea controlului în comun la SC FEPA SA Bîrlad de către acestea, împreună cu domnul Cozar Constantin.

Concentrările economice care depăşesc pragul de minimis, prevăzut de articolul 15 din Legea concurenţei, sînt supuse controlului şi trebuie notificate în termen de 30 de zile, Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu mediul concurenţial.

Pragul valoric este depăşit dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică este mai mare decît echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri care depăşeşte echivalentul în lei a 4 milioane de euro.

Obligaţia verificării îndeplinirii condiţiilor de prag valoric prevăzute de Legea concurenţei revine agenţilor economici implicaţi în operaţiunea de concentrarea economică. Pentru calculul cifrei de afaceri în vederea comparării cu pragurile valorice, trebuie respectate şi Instrucţiunile cu privire la calculul cifrei de afaceri în cazurile de comportament anticoncurenţial, prevăzute la art. 5 şi 6 din Legea concurenţei nr. 21/1996 şi în cazurile de concentrare economică.

Concentrările economice care nu depăşesc aceste praguri valorice, prevăzute de Legea concurenţei, nu sînt supuse controlului şi nu trebuie notificate Consiliului Concurenţei.Concentrarea economică este o operaţiune economică care se relizează prin fuziune sau dobîndirea controlului şi se referă la situaţia în care un număr redus de societăţi deţine o pondere ridicată a activităţii economice pe o anumită piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb