Grup infracţional din Rusia, suspectat că a spălat bani prin Intercontinental Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2016

Grup infracţional din Rusia, suspectat că a spălat bani prin Intercontinental Exchange

Poliţia britanică a confiscat 22 milioane de dolari

Poliţia din Marea Britanie a confiscat 22 de milioane de dolari în urma unei anchete privind presupusa utilizare a pieţei futures americane Intercontinental Exchange Inc. (ICE) pentru spălare de bani de către o bandă infracţională din Rusia.

Conform Poliţiei din Londra, cinci conturi de tranzacţionare au fost îngheţate după o investigaţie de patru luni determinată de o presupusă infracţiune, care se pare că a implicat o firmă petrolieră din Rusia, o companie elveţiană de investiţii, una din Insulele Virgine şi o încă o societate din Rusia.

"Investigaţia noastră ne duce către un grup suspect de crimă organizată din Rusia, care a utilizat piaţa futures din Londra pentru spălare de bani - milioane de dolari - proveniţi din activităţi infracţionale", a declarat inspectorul detectiv Craig Mullish, adăugând: "Poliţia din Londra, alături de alte autorităţi şi sectorul privat, se angajează să blocheze, respectiv să stopeze acest tip de comportament, astfel încât să se asigure că Marea Britanie este văzută ca un loc ostil pentru spălare de bani proveniţi din infracţiuni comise pe plan local sau în exterior".

Conform Poliţiei, un broker rus în vârstă de 43 de ani a fost arestat în 23 martie, după care a fost eliberat pe cauţiune. Poliţia nu a dezvăluit numele brokerului, dar unele surse citate de Financial Times spun că este vorba despre Dzimitri Niadzvetski, care a lucrat la divizia din Londra a companiei agricole americane "Archer Daniels Midland".

Investigaţia a fost derulată alături de ICE Exchange, care a informat că monitorizează în mod obişnuit pieţele sale ca să descopere tranzacţiile suspecte. Un purtător de cuvânt al ICE a informat că piaţa pe care o reprezintă a înştiinţat autorităţile imediat ce au fost detectate tranzacţiile suspecte şi continuă să susţină Poliţia din Londra în această operaţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb