GRUPAREA "STATUL ISLAMIC" REVENDICĂ ATACUL COMIS LA CHARLIE HEBDO ŞI AMENINŢĂ: "Vor avea loc atacuri în Marea Britanie, America şi alte ţări"

E.D.
Internaţional / 10 ianuarie 2015

"Vor avea loc atacuri în Marea Britanie, America şi alte ţări"

Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo şi teroristul de la magazinul din Paris au fost ucişi

Atacatorul de la magazinul din Paris făcea parte din gruparea Statul Islamic (SI) şi s-ar fi sincronizat cu teroriştii de la Charlie Hebdo, potrivit presei

Urmăriţi aici înregistrările declaraţiilor lui Cherif Kouachi şi Amedy Coulibaly

Actualizare 14:53 Iohannis: "Prezenţa la Marşul Solidarităţii, un semnal de implicare a României în lupta antiteroristă"

Prezenţa la Marşul Solidarităţii de mâine din Paris este "un semnal ferm" de implicare a ţării noastre în lupta antiteroristă, consideră preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj publicat astăzi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a transmis: "Aşa cum am anunţat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista < Charlie Hebdo >. Invitaţia a fost lansată de preşedintele francez François Hollande. În faţa atacurilor barbare care au avut loc în Franţa, Europa şi întreaga lume liberă îşi arată unitatea şi solidaritatea. Gândurile şi inimile noastre au fost alături de cetăţenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. Prin participarea la acest marş împotriva urii şi a violenţei, condamnăm nu doar atacurile asupra redacţiei săptămânalului < Charlie Hebdo >, ci şi antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris".

(V.B.)

---

Actualizare 14:08 Alertă falsă cu bombă la Disneyland Paris; principala suspectă, iubita unuia dintre terorişti

O alarmă falsă a fost înregistrată astăzi la Disneyland Paris, iar parcul de distracţii a fost parţial evacuat, după ce o femeie, identificată drept iubita lui Amedy Coulibaly, ar fi strigat de la fereastra unei camere de hotel că se aruncă în aer, transmite Le Parisien.

Informaţiile nu au fost, deocamdată, confirmate oficial.

Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre Hayat Boumediene, tânără de 26 de ani prezentată drept partenera lui Amedy Coulibaly. Femeia a fost arestată imediat.

(V.B.)

---

Actualizare 13:16 Ponta nu merge la marşul din Paris: "Prea mulţi reprezentanţi ar fi fost un pic nefiresc"

Premierul Victor Ponta salută faptul că ţara noastră va fi reprezentată la cel mai înalt nivel, prin preşedintele Klaus Iohannis, la "marşul solidarităţii" din Paris, şi îşi explică absenţa de la eveniment prin faptul că, din moment ce merge şeful statului, "prea mulţi reprezentanţi ar fi fost un pic nefiresc".

Prim-ministrul a scris, pe pagina de Facebook: "Salut faptul că România va fi reprezentată la cel mai înalt nivel (prin Preşedintele Iohannis) mâine la Marşul Solidarităţii de la Paris. Suntem alături de familiile victimelor, de poporul francez, de toţi cei care cred în valorile noastre fundamentale. Pentru cei care mi-au cerut opinia referitor la participare - era foarte rău să nu fie nimeni din România mâine la Paris; din moment ce merge preşedintele, prea mulţi reprezentanţi ar fi fost un pic nefiresc".

Ponta şi-a scris mesajul alături de o imagine conţinând textul "Nous sommes tous Charlie" ("Noi suntem cu toţii Charlie").

(V.B.)

---

Actualizare 11:44 Iohannis participă la marşul de solidaritate din Paris

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine, la "marşul solidarităţii" ce va avea loc la Paris, în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franţei, transmite astăzi Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti. Aceasta este prima deplasare oficială în străinătate a lui Iohannis, de la preluarea funcţiei supreme în stat.

Presa străină scrie că, la eveniment, şi-au mai anunţat prezenţa preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel al Spaniei, Mariano Rajoy. Totodată, vor mai participa premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

(Valentin Busuioc)

---

Un membru al grupării Statul Islamic (SI) a revendicat vineri faptul că gruparea teroristă este responsabilă de atacul comis miercuri la Paris, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, relatează Haaretz, citând agenţia germană DPA.

"Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asumăm responsabilitatea", a declarat Abu Saad al-Ansari, în timpul predicii de ieri din oraşul irakian Mosul, aflat sub controlul SI.

"Mâine (azi - n.r.) vor avea loc (atacuri) în (Marea) Britanie, America şi alte ţări", a adăugat predicatorul.

"Acesta este un mesaj adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţia (condusă de către Statele Unite), care a ucis membri ai grupării Statul Islamic", a subliniat el, citat de DPA.

Forţele speciale franceze i-au ucis vineri pe fraţii Kouachi, jihadişti acuzaţi de masacrul soldat cu 12 morţi de la Charlie Hebdo, precum şi pe autorul unei luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane, relatează AFP.

Deznodământul pune capăt unei perioade de trei zile de urmărire generală după atacul asupra sediului publicaţiei satirice Charlie Hebdo de miercuri de la Paris, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Acest atentat, cel mai sângeros din istoria Franţei, a provocat o undă de şoc în lumea întreagă.

Chérif Kouachi a declarat că făcea parte din organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia

Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, a sunat la postul BFMTV înainte de a muri şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia. Puteţi urmări afirmaţiile lui Chérif Kouachi şi Amedy Coulibaly aici.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi au murit în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële.

Atacatorul de la magazinul din Paris făcea parte din SI, susţine presa franceză, şi s-ar fi sincronizat cu teroriştii de la Charlie Hebdo

La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, afirmă, într-o înregistrare, că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că face parte din grupul terorist Statul Islamic din Irak şi Siria.

În timpul luării de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo.

De asemenea, Amedy Coulibaly a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Statul Islamic în Irak şi Siria.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 80.000 de politisti n-au fost in stare sa prinda macar unul din 3 in viata! I-au executat pe toti, ca pe Ceausesti! Le era frica de ce vor declara indivizii? De ce ISIS ameninta doar Occidentul, iar de Israel nu zice nimic? Poate pentru ca sunt coordonati de Mossad? Sunt prea multe semne de intrebare! Cine vrea de fapt sa instaureze teroarea si razboiul? Make, o opinie?

    Personal cred ca a fost un atentat planificat de Rusi&Israel pentru inarmare si destabilizarea UE.

    1. Domnule Bestea, nu cumva Treichl, Rois...& Comp? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb