Clinica Bioderm Popeşti-Leordeni funcţionează acum în totalitate cu energie verde, asigurându-şi necesarul energetic din propriul parc fotovoltaic format din 54 de panouri fotovoltaice ce produc aproximativ 21,6 kWh de energie. Surplusul de energie este injectat în reţeaua naţională, consolidând astfel rolul clinicii ca prosumator, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Pentru a garanta continuitatea serviciilor medicale de calitate, clinica Bioderm Popeşti-Leordeni dispune şi de un generator de back-up. În acest mod, asigură alimentarea cu energie electrică în orice circumstanţe.
"Tehnologia ne defineşte, atât în actul medical, prin echipamentele medicale de ultimă generaţie pe care le folosim, cât şi în infrastructura clinicilor. După ce am finalizat tranziţia la energie verde a Spitalului Bioderm, am implementat cu succes aceeaşi schimbare şi la clinica Bioderm Popeşti-Leordeni. Această realizare este un pas major în strategia noastră de a deveni o reţea medicală sustenabilă şi de a contribui activ la protecţia mediului înconjurător. Credem într-un viitor verde şi sperăm ca aceste iniţiative să inspire întregul sistem de sănătate, naţional şi privat", a declarat Dr. Claudia Sprâncenatu, CEO Bioderm.
Clinica Bioderm Popeşti-Leordeni, dotată la standarde internaţionale
Deschisă la 1 aprilie 2023, Clinica Bioderm Popeşti-Leordeni dispune de o infrastructură inovatoare, aparatură de ultimă generaţie (utilizată până acum în marile centre dermatologice din Statele Unite ale Americii) şi specialişti cu peste 30 de ani de experienţă, în acord cu viziunea Bioderm de excelenţă în dermatologie.
Clinica pune un accent deosebit pe prevenţie, utilizând dermatoscopia digitală asistată AI pentru monitorizarea aluniţelor cu risc. De asemenea, centrul din inima oraşului Popeşti-Leordeni deţine tehnologii de ultimă generaţie, care le permit medicilor realizarea celor mai avansate analize, cu maximum de siguranţă şi de confort, precum lasere medicale şi o serie de unităţi de fototerapie pentru tratarea unei game largi de afecţiuni dermatologice (acnee, psoriazis, vitiligo, alopecie, rozacee şi cuperoză, pete pigmentare, veruci, papiloame etc.).