Grupul Copelouzos a prezentat Proiectul "GREGY" la evenimentului "Interconectarea dintre Europa şi Egipt"

F.D.
Internaţional / 11 mai 2023

Grupul Copelouzos a prezentat Proiectul "GREGY" la evenimentului "Interconectarea dintre Europa şi Egipt"

Grupul Copelouzos a fost invitat şi a participat la evenimentul "Interconectarea dintre Europa şi Egipt", organizat de Reprezentanţa Permanentă a Uniunii Europene la Cairo şi de Ambasada Suediei, dat fiind faptul că Suedia deţine în prezent preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

John Karydas, CEO-ul diviziei de regenerabile din cadrul Grupului Copelouzos, a prezentat beneficiile cheie ale implementării proiectului GREGY şi a interconectării reţelelor electrice din Egipt şi Grecia, rolul proiectului pentru Egipt, Grecia şi întregul continent european. Proiectul GREGY este dezvoltat prin intermediul companiei ELICA, o filială a Grupul Copelouzos.

În prezenţa ambasadorului Delegaţiei UE în Egipt, Christian Berger, a ambasadorului Suediei în Egipt, Hakan Emsgard, a ambasadorului Greciei în Egipt, Nikos Papageorgiou, a ministrului egiptean al petrolului şi al resurselor minerale, Tarek El Molla, a reprezentanţilor principalelor instituţii financiare internaţionale şi a numeroşi alţi invitaţi la nivel înalt, John Karydas a prezentat beneficiile multilaterale pe care GREGY le va aduce Egiptului şi Europei, prin consolidarea integrării pieţei, sporirea securităţii aprovizionării şi creşterea bunăstării sociale şi economice pentru Grecia, statele membre ale UE şi Egipt.

GREGY va permite furnizarea unei cantităţi de energie verde de 3.000 MW din Egipt către Grecia, sprijinind astfel UE în atingerea obiectivelor în materie de energie regenerabilă şi de decarbonizare şi reducând dependenţa de energia electrică produsă din gaze naturale.

John Karydas a subliniat beneficiile multiple care derivă din implementarea GREGY, nu numai pentru Europa de Sud-Est şi zona de est a Mediteranei, ci pentru întregul continent. Proiectul permite transportul în Grecia a 3.000 MW de energie verde produsă în Egipt, iar din Grecia în Europa, sprijinind, astfel, obiectivele Fit-for-55 şi RepowerEU, dar şi obiectivele Egiptului de a ajunge la un sistem energetic neutru din punct de vedere climatic.

Proiectul a primit un vot de încredere ferm şi pozitiv din partea guvernelor ţărilor implicate, fiind acum în faza de accelerare a dezvoltării, urmând ca în perioada imediat următoare să demareze executarea studiilor tehnice finale. Beneficiile proiectului depăşesc, cum a subliniat Karydas, cadrul graniţelor celor două ţări interconectate, având un impact pozitiv important pentru întregul continent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb