Grupul EximBank a încheiat un acord financiar de 8,75 milioane de euro cu Prime Batteries Technology

F.D.
Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2022

Grupul EximBank a încheiat un acord financiar de 8,75 milioane de euro cu Prime Batteries Technology

Grupul EximBank a încheiat un acord financiar în valoare totală de 8,75 milioane de euro cu compania Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România şi din Europa de Sud-Est, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, pachetul financiar este destinat finanţării activităţii curente a societăţii şi include o linie de credit în valoare de 5 milioane de euro acordată de Banca Românească şi o garanţie de stat emisă de EximBank în numele şi în contul statului, care acoperă 75% din valoarea finanţării.

Prime Batteries Technology proiectează, produce şi comercializează baterii litiu-ion care deservesc o mare varietate de domenii de activitate precum industria energetică, vehicule de tracţiune sau industria auto pentru maşinile electrice.

"Finanţăm activitatea Prime Batteries Technology pentru că este misiunea noastră să spijinim dezvoltarea business-urilor antreprenoriale care pot susţine economia românească să fie competitivă pe orice piaţă, în special a celor care, ca şi partenerul nostru, produc tehnologii care contribuie la dezvoltarea industriilor verzi. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiţii avantajoase pentru antreprenorii care adoptă şi furnizează tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea impactului asupra mediului şi vom sprijini iniţiativele firmelor care contribuie la susţinerea atingerii obiectivelor de mediu, inclusiv din perspectiva pactului ecologic european Green Deal", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Prime Batteries Technology, companie fondată de Adrian Polec şi Vicenţiu Ciobanu în calitate de acţionari şi administratori în cadrul Consiliului de Administraţie, operează o capacitate de productie situată lângă Bucureşti, în comuna Cernica, unde produce sisteme de stocare pentru de producţia energiei electrice verzi din surse regenerabile (fotovoltacice şi eoliene) şi pentru mobilitate electrică (autovehicule electrice - autobuze, utilaje portuare, vehicule de agrement, maşini agricole), cât şi pentru ambarcaţiuni maritime, se mai arată în comunicat.

"Domeniul în care activăm este unul în plină dezvoltare. Dorim să exploatăm această oportunitate, să creştem capacitatea de producţie în România. Parteneriatul cu Grupul EximBank ne facilitează finanţarea activităţii curente. Pentru noi în continuare este strategic să extindem liniile pentru producţia de soluţii de stocare a energiei, în contextul actual care este influenţat şi de obiectivele Uniunii Europene de decarbonizare şi de obţinere rapidă a unei infrastructuri energetice bazată pe tehnologiile neconvenţionale la nivel naţional şi european", a declarat Adrian Polec.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb