Grupul Gothaer a încheiat anul financiar 2013 cu o creştere de 3,3%

E.D.
Bănci-Asigurări / 9 iulie 2014

Grupul Gothaer a înregistrat în 2013 o creştere a primelor brute subscrise de 3,3%, ajungând astfel la peste 4,233 miliarde de euro, a anunţat societatea în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la Köln. Creşterea se situează peste nivelul celei înregistrate de piaţa germană (de 3%), transmite compania.

La această evoluţie au contribuit segmentele asigurărilor de tip property şi de accidente, cu o creştere de 6% şi segmentul asigurărilor de viaţă, cu o creştere de 3,5%. Segmentul asigurărilor de sănătate a înregistrat o scădere de 2,8%.

Profitul grupului s-a menţinut la nivelul anului 2012 (107 milioane de euro), iar capitalul acestuia a fost majorat cu 4,5 procente, până la 1,519 miliarde de euro.

Pe plan internaţional, cele două subsidiare ale grupului (România şi Polonia) înregistrează o evoluţie pozitivă. Grupul Gothaer a intrat în 2012 pe piaţa din România şi a devenit anul acesta acţionar unic al Gothaer Asigurări Reasigurări, compania convingând grupul că merită întreaga sa susţinere datorită creşterii de peste 75% a primelor brute subscrise înregistrate în 2013, situându-se în prezent pe locul 12 în piaţa de asigurări generale din România.

De asemenea, Gothaer Towarzystwo Ubezpieczeñ S. A.(filiala din Polonia a grupului Gothaer) s-a impus pe piaţa locală şi ocupă în acest moment locul 11 pe segmentul de asigurări generale. Asigurătorul are o activitate semnificativă pe segmentul corporate din Polonia, urmând strategiile de subscriere şi de dezvoltare a produselor folosite în piaţa germană de Gothaer Allgemeine.

Referindu-se la provocările din anii următori, Dr. Karsten Eichmann, noul CEO al Gothaer Versicherungsbank VvaG, declară: "Vrem să ne îmbunătăţim în continuare poziţia solidă în piaţă şi să obţinem o creştere anuală de 3% a primelor până în anul 2016. Astfel, mizăm pe o strategie axată pe mai multe canale de distribuţie. Implementarea acesteia se va face prin intermediul unei platforme moderne de comunicare şi printr-o integrare coerentă a canalelor de vânzare".

Rating-urile grupului Gothaer au fost reconfirmate de agenţiile Fitch Ratings şi Standard & Poor's pentru anul financiar 2013, respectiv 2014. Perspectivele sunt în continuare "stabile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb