Grupul ING îşi va consolida afacerile din ţara noastră

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 aprilie 2009

Grupul ING îşi va consolida afacerile din ţara noastră

Mişu Negriţoiu: Decizia grupului reconfirmă faptul că operaţiunile ING din România sunt solide

Banca vrea să se întoarcă la "afacerile de bază" şi să se orienteze pe mai puţine produse bancare, dar mult mai transparente

Grupul olandez ING a anunţat că îşi va consolida afacerile aferente sectorului de retail pe care le are în ţara noastră, alături de cele din Polonia şi Turcia, potrivit unui comunicat publicat ieri. Decizia vine în contextul în care grupul vrea să vândă o parte din active pentru a putea strânge 8 milioane de euro.

Jan Hommen, preşedintele grupului ING, a declarat: "Pe măsură ce criza schimbă în mod fundamental industria serviciilor financiare, este momentul să decidem care sunt direcţiile în care ING are puterea de a reuşi în actualul context şi să se poziţioneze în aşa fel încât să devină un lider atunci când pieţele îşi vor reveni."

Mişu Negriţoiu, directorul subsidiarei ING din ţara noastră, ne-a declarat: "Deciziile luate în cadrul procesului de reorganizare a grupului reconfirmă faptul că România, Polonia şi Turcia sunt ţările principale din Europa Centrală şi de Est".

Domnia sa a mai adăugat: "De asemenea, acestă decizie ne arată că operaţiune ING din România sunt solide".

ING estimează că va vinde între 10 şi 15 dintre afacerile sale "în timp, pe măsură ce condiţiile pieţei permit acest lucru" şi speră că va obţine o sumă finală de cel puţin şase milioane de euro şi cel mult opt milioane de euro.

Pe plan internaţional ING a înregistrat pierderi de 3,7 miliarde de euro numai în ultimul trimestru din 2008, însă afacerile din România au adus, anul trecut, un profit brut de peste 25 milioane de euro.

Subsidiara din ţara noastră a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 66% a profitului brut, până la 106 milioane de lei, timp în care valoarea activelor băncii a avansat cu 36% faţă de 2007, la 11,09 miliarde lei. Veniturile nete ale băncii s-au majorat, în 2008, cu 55%, ajungând la 537 milioane de lei.

Potrivit planurilor, grupul ING vrea să se întoarcă la afacerile dee bază şi intenţionează să se orienteze pe mai puţine produse bancare, dar mult mai transparente.

Grupul ING este prezent pe piaţa din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring prin: ING Bank România, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb