Grupul IVECO şi Air Liquide a inaugurat în Franţa prima staţie de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa

A.C.
Companii / 28 iunie 2023

Grupul IVECO şi Air Liquide a inaugurat în Franţa prima staţie de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa

Grupul IVECO va livra primele camioane alimentate cu hidrogen până la sfârşitul anului 2023. Acum, împreună cu Air Liquide, a inaugurat prima staţie de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa la Fos-sur-Mer, Marsilia, Franţa, conform unui comunicat al companiei.

 

Inaugurarea staţiei din Franţa marchează un pas înainte în angajamentul celor două companii faţă de dezvoltarea mobilităţii pe bază de hidrogen în Europa, în conformitate cu Memorandumul de înţelegere semnat de cele două companii în decembrie 2021. Prin acest parteneriat, Grupul IVECO, ce fabrică şi vehicule alimentate cu combustibili alternativi, îşi propune să promoveze hidrogenul ca un factor crucial pentru tranziţia energetică a industriei transporturilor, şi de altfel, valorifică expertiza a Air Liquide de-a lungul întregului lanţ valoric al hidrogenului, de la producţie şi depozitare până la distribuţie.

 

Staţia de la Fos-sur-Mer face parte din proiectul HyAMMED (" Hydrogène à Aix-Marseille pour une Mobilitate Ecologique et Durable ") şi beneficiază de finanţare din partea franceză. Noua staţie face parte şi din H2Haul, proiectul european cofinanţat de Clean Hydrogen Partnership. Air Liquide şi IVECO au fost printre primii parteneri ai proiectului H2Haul, încă de la lansarea acestuia, în 2019. O a doua staţie de mare capacitate (700 bar, 2 tone/zi) dedicată vehiculelor grele va fi instalată în Salon-de-Provence, în 2025 şi va avea un potenţial de alimentare a unei flote de până la 50 de camioane IVECO cu hidrogen.

 

"Strategia noastră pentru o mobilitate din ce în ce mai durabilă este centrată pe o abordare neutră din punct de vedere energetic, iar mobilitatea bazată pe hidrogen este un element cheie în acest sens şi o privim ca pe o soluţie esenţială pentru sustenabilitatea transportului rutier pe distanţe lungi. Prin inaugurarea acestei staţii dovedim că avem toate capacităţile necesare, atât vehicule, cât şi infrastructură de reîncărcare, pentru a construi un adevărat ecosistem de mobilitate bazat pe hidrogen...", a susţinut Gerrit Marx, CEO, Iveco Group.

 

Participanţii la inaugurarea care a avut loc pe 26 iunie 2023 au avut ocazia să viziteze staţia de încărcare de mare capacitate (1 tonă/zi) dar şi să vadă prototipul unui camion cu pile de combustie marca IVECO. Această soluţie de transport pentru transport pe distanţe lungi are un timp de realimentare rapid, la o presiune de 700 de bari.

 

Piaţa globală de alimentare cu hidrogen a fost evaluată la 311,05 milioane USD în 2022, iar estimările arată că până în 2032 va ajunge la o valoare de aproximativ 1.495,16 milioane USD, potrivit unui studiu al Precedence Research.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb