Grupul IVECO va prelua pe deplin proprietatea companiei-mixte din Germania

F.D.
Companii / 16 mai 2023

Grupul IVECO va prelua pe deplin proprietatea companiei-mixte din Germania

Grupul IVECO va prelua pe deplin proprietatea companiei-mixte din Ulm, Germania, unde cele două companii deschiseseră, în 2021, o fabrică dedicată producţiei camioanelor cu emisii zero, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceasta presupune o investiţie de 35 milioane de dolari din partea Grupului IVECO, precum şi achiziţia a 20 de milioane de acţiuni Nikola. Grupul IVECO estimează ca impactul tranzacţiei asupra lichidităţilor companiei să fie absorbit de generarea de fluxuri de numerar şi, prin urmare, obiectivele financiare ale grupului rămân neschimbate pentru 2023.

Parteneriatul dintre Grupul IVECO şi Nikola Corporation datează încă din 2019, timp în care cele două companii au produs vehicule electrice cu baterii (BEV) şi vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transport regional sau pentru distanţe lungi

Prin noua fază a parteneriatului, Grupul IVECO se va concentra pe dezvoltarea şi comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii şi cu pile de combustie în Europa, incluzând modulul de propriu de finanţare GATE. De asemenea, Grupul IVECO va fi autorizat să acceseze în mod liber şi să continue dezvoltarea software-ului de control al vehiculelor pentru BEV şi FCEV produse în comun.

De cealaltă parte, Nikola îşi va concentra operaţiunile în America de Nord, cu o abordare integrată a clienţilor săi, oferind infrastructură BEV, FCEV şi sub marca HYLA. În plus, Nikola va primi licenţa de tehnologie IVECO S-WAY pentru America de Nord, beneficiind de furnizarea de componente aferente de din partea Grupului IVECO. De asemenea, drepturile de proprietate intelectuală pentru tehnolgia Generation 1 eAxles (noua generaţie de axe electrificate) dezvoltată împreună cu FPT Industrial vor fi împărţite cu a IVECO Group.

Fiecare companie este acum nerăbdătoare să îşi pună accentul pe dezvoltarea transporturilor electrificate de mare tonaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb