Grupul MBDA anunţă venituri de 4,2 miliarde de euro pentru anul 2022

D.T.
Companii / 16 martie 2023

Grupul MBDA anunţă venituri de 4,2 miliarde de euro pentru anul 2022

În cadrul conferinţei anuale de presă organizate la Paris, MBDA a prezentat rezultatele Grupului în 2022, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Éric Beranger, CEO MBDA, afirmă că: "Cooperarea este punctul forte al MBDA: uniunea de ţări, de culturi, de expertiză şi de tehnologie. Cooperarea a făcut posibilă performanţa pe care am înregistrat-o în 2022. Astăzi, mai mult ca oricând, în acest context internaţional complicat, ne dăm seama că prin cooperare vom putea învinge, vom sprijini consolidarea suveranităţii ţărilor noastre şi vom contribui la asigurarea siguranţei cetăţenilor."

MBDA contribuie la securitatea aeriană europeană cu soluţii complete pentru a contracara întreaga gamă de ameninţări aeriene: de la rachete balistice cu rază lungă de acţiune, până la aeronave de mici dimensiuni fără pilot. Sisteme de apărare antiaeriană care operează rachete Aster sunt desfăşurate în Franţa, Italia şi Marea Britanie, atât pe nave, cât şi terestru, cum ar fi SAMP/T, care a fost trimis recent la graniţele Ucrainei. Noua generaţie, SAMP/T NG, şi-a continuat dezvoltarea în 2022. Sistemul va fi livrat în Italia şi Franţa până în 2025 şi va fi disponibil pentru export în 2026, se precizează în comunicat.

Cooperarea în domeniul apărării antiaeriene e construită şi în jurul unui alt program emblematic, desfăşurat în Italia şi Marea Britanie - CAMM şi CAMM-ER, pentru care MBDA a primit în 2022 o comandă pentru armata italiană şi forţele aeriene italiene. De asemenea, au fost înregistrate progrese cu Sky Warden, soluţia emblematică pentru combaterea sistemelor aeriene fără pilot (C-UAS), o soluţie modulară scalabilă, continuă sursa. Sky Warden poate aborda toată gama de ameninţări, de la aeronave de mici dimensiuni, până la dronele foarte mici, utilizate tot mai mult în ultima perioadă în conflictele din Europa şi din alte regiuni.

În 2022 a fost lansată o nouă etapă a programului FC/ASW (Future Cruise/Anti-Ship Weapon), în Franţa şi Marea Britanie, axată pe dezvoltarea coordonată a programului şi reconfirmată săptămâna trecută în cadrul summitului franco-britanic de la Paris.

Şi lupta aeriană a viitorului e o prioritate pentru MBDA, Grupul fiind implicat în două programe majore:

Germania, Franţa şi Spania au avansat cu proiectul FCAS (Future Combat Air System), în cadrul căruia MBDA este responsabil pentru noii efectori Remote Carrier şi oferă expertiză în materie de luptă colaborativă conectată;

Global Combat Air, susţinut de Marea Britanie, Italia şi Japonia, pentru care MBDA este lider în dezvoltarea armelor.

La capitolul inovare, în 2022 s-au înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte armele laser cu energie dirijată, cu recenta achiziţie a Cilas în Franţa, cu succesul testelor Dragonfire în Marea Britanie şi al noii tehnologii HEL (high-energy laser) în Germania, se mai arată în comunicat.

Prin interacţiunea diferitelor culturi, a cunoştinţelor variate şi a modurilor diverse de lucru, respectând în acelaşi timp priorităţile naţionale, MBDA s-a dezvoltat ca o companie europeană integrată. Investiţia în oameni - pentru a stimula inovarea şi livrarea de produse - rămâne un obiectiv central pentru MBDA, cu un număr record de 1.570 de noi oameni care s-a alăturat grupului în 2022 şi un plan de recrutare a peste 2.000 de noi angajaţi în 2023.

În afara ţărilor de origine, printre contractele majore de export semnate în 2022 s-au numărat pachetele de armament pentru noile aeronave Rafale destinate Emiratelor Arabe Unite, pachetele de armament pentru noile fregate şi aeronave Rafale ale Greciei şi contractul pentru rachete CAMM din Polonia, precizează comunicatul.

În total, veniturile în 2022 au fost de 4,2 miliarde de euro, în concordanţă cu nivelul record din 2021. Comenzile primite au atins un nou total record de 9 miliarde de euro în 2022, crescând portofoliul de comenzi al MBDA la 22,3 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb