Grupul Saxo Bank - profit net ajustat de 68 milioane euro, în primul semestru

F.D.
Bănci-Asigurări / 29 august

Grupul Saxo Bank - profit net ajustat de 68 milioane euro, în primul semestru

Grupul Saxo Bank a raportat pentru primul semestru al anului un profit net ajustat de 68 milioane euro, comparativ cu 50 milioane EUR pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce corespunde unei creşteri de 35%, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Pe parcursul anului 2024, Grupul Saxo Bank a lansat o nouă structură competitivă de preţuri care reduce costurile pentru clienţi, precum şi îmbunătăţiri ale experienţei clienţilor, conducând la un număr record de clienţi şi active ale clienţilor, cu peste 1,2 milioane de clienţi finali şi 109 miliarde EUR în activele clienţilor la 30 iunie 2024.

Volatilitatea pe pieţele financiare a fost scăzută în prima jumătate a anului 2024, ceea ce a dus la o activitate mai scăzută de tranzacţionare şi investiţii, în timp ce ratele mai mari ale dobânzilor şi fluxul pozitiv de finanţare ale clienţilor au afectat pozitiv performanţa financiară.

În ciuda impactului negativ pe termen scurt al reducerii preţurilor, venitul total a crescut uşor, până la 311 milioane EUR în prima jumătate a anului 2024 şi s-a diversificat aproape în mod egal între domeniile de afaceri, clienţii comercianţi reprezentând 34%, clienţii investitori 34% şi instituţionali 32%.

În plus, S&P a îmbunătăţit ratingul Saxo Bank la A- de la BBB în prima jumătate a anului, ca dovadă a poziţiei financiare puternice a Grupului Saxo Bank. Pentru a reduce riscul şi a spori eficienţa operaţională, Grupul Saxo Bank a iniţiat o restructurare a modelului său de distribuţie în regiunea Asia-Pacific, luând în considerare oportunităţile strategice pentru birourile sale din Hong Kong, Japonia şi Australia, în timp ce biroul din Shanghai este în curs de a fi închis. Acest lucru a condus la recunoaşterea costurilor de restructurare de 6 milioane EUR în prima jumătate a anului 2024.

Grupul Saxo Bank se aşteaptă ca profitul net ajustat al întregului an să fie menţinut în conformitate cu intervalul anunţat anterior, de 114 - 134 milioane EUR.

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO şi fondator al Saxo Bank, a spus "Momentul pozitiv pe care l-am experimentat în prima jumătate a anului este un indicator puternic că strategia noastră rezonează cu clienţii noştri. Peste 1,2 milioane de clienţi au încredere în Saxo cu active de peste 109,38 miliarde EUR. Acesta este rezultatul concentrării noastre continue pe îmbunătăţirea platformelor, produselor şi serviciilor noastre de investiţii şi oferirea de preţuri foarte competitive, care conferă putere bazei noastre de clienţi în creştere să facă mai mulţi bani.

De asemenea, este încurajator să vedem clienţii noştri recunoscând din ce în ce mai mult valoarea diversificării portofoliilor pe diferite pieţe şi clase de active. În aceste vremuri incerte, rămânem pe deplin concentraţi pe facilitarea diversificării între clasele de active, făcând mai uşor şi mai atractiv pentru investitori să construiască portofolii sănătoase şi profitabile şi să îşi gestioneze riscurile. Diversificarea este cu adevărat singura "masă gratuită" în investiţii - şi suntem aici pentru a oferi instrumentele, gama de produse şi perspectivele pentru a ajuta clienţii noştri să-şi navigheze portofoliile cu încredere."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb