Grupul Softbinator raportează venituri de 14,1 milioane de lei şi încheie pe profit primul semestru din 2024

R.S.
Companii / 5 septembrie

Daniel Ilinca

Daniel Ilinca

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML şi marketing de produs), raportează în primul semestru din 2024, la nivel consolidat, un profit net de 257 de mii de lei, comparativ cu o pierdere înregistrată în S1 2023, în timp ce cifra de afaceri a ajuns la 14,1 milioane de lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele financiare consolidate din primele şase luni din 2024 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Rezultatele din primul semestru reflectă o redresare importantă şi oferă o perspectivă optimistă pentru perioada următoare. Primele şase luni ale acestui an au reprezentat pentru noi o etapă de adaptare şi reconstrucţie, dar mai ales de consolidare a unei fundaţii solide şi mult mai reziliente, pe care să construim în viitor. Am continuat să investim agresiv în strategia de vânzări şi, în această perioadă, am desfăşurat cele mai extinse şi susţinute misiuni economice în Statele Unite. Obiectivul nostru a fost atât construcţia unei echipe de vânzări, cât şi adaptarea serviciilor noastre la noile realităţi ale pieţei, bazându-ne pe feedback-ul primit de la potenţialii clienţi. Aşa cum anticipam, după criza începută în 2023, piaţa americană începe să revină la normalitate, acum influenţată de factori noi. În prezent, cerinţele sunt mult mai ridicate, iar companiile care continuă să inoveze caută profesionişti excepţionali, concentrându-se pe talentele care au acel 'x-factor' în programare. După ajustările implementate la nivelul companiilor din cadrul grupului, suntem bucuroşi că am finalizat restructurarea şi că, la jumătatea anului, suntem din nou profitabili. De asemenea, legat de perspectivele semestrului următor, suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele incluse în bugetul pentru 2024", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies, potrivit comunicatului.

Cifra de afaceri de la nivelul grupului a înregistrat o scădere de 20% în primele şase luni ale anului ca urmare a contextului dificil al pieţei globale de IT, ceea ce a determinat modificarea profilului de client spre care se orientează Softbinator, precum şi implementarea unor ajustări ale costurilor la nivelul grupului. Astfel, compania vizează în viitor companii mature, care generează venituri stabile. În acelaşi timp, în primul semestru din 2024, cheltuielile totale au scăzut cu 24%, un ritm accelerat în comparaţie cu cifra de afaceri, ceea ce a determinat înregistrarea unui rezultat net pozitiv. În plus, compania a închis creditele pe termen lung, având un grad de îndatorare de 0,41%.

Rezultatele din primul semestru al anului 2024 la nivel consolidat, în format IFRS, includ performanţele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], Ixperi şi Digital Tailors. În primele şase luni din acest an, grupul a continuat integrarea companiilor care îl alcătuiesc, restrângând entităţile prin fuziuni, şi optimizând costurile existente.

La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 9,9 milioane de lei, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o pierdere netă de 110 mii de lei, o îmbunătăţire cu 35% comparativ cu pierderea din S1 2023.

"Strategia noastră din prezent se bazează pe land and expand, dar pe termen mediu şi lung, ne dorim să transformăm Softbinator într-o platformă, prin care o bază mare de profesionişti pot fi angrenaţi în activităţi, având un mix optim între angajaţi full-time şi subcontractori. Acest model ne va ajuta să scalăm afacerea sau să ne ajustăm mult mai repede transformărilor care apar în piaţă. Între timp, vom continua să dezvoltăm accelerat activităţile de vânzări, marketing şi recrutare pentru a putea atinge o predictibilitate a creşterii organice. În urma integrării companiilor de la nivelul grupului şi a consolidării situaţiei financiare, suntem pregătiţi să realizăm noi achiziţii şi ne aflăm în discuţii avansate cu câteva companii care să se alăture misiunii noastre," a adăugat Daniel Ilinca.

În a doua jumătate a anului 2024, Softbinator Technologies va continua misiunile sale economice în SUA, având în vedere rezultatele consistente pe care le generează această piaţă. Grupul va intensifica activităţile sale de aici, cu accent pe consolidarea echipei de vânzări şi stabilirea de noi parteneriate, în special în Silicon Valley, New York şi Florida, astfel încât să atragă noi proiecte şi să extindă portofoliul de clienţi, se menţionează în comunicat.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb