Grupul Stadio Hospitality Concepts preia 18 Lounge

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2020

Grupul Stadio Hospitality Concepts preia 18 Lounge

Radu Dumitrescu, antreprenor: "Restaurantele, mall-urile, spaţiile comune sunt primele lovite de panica generată de coronavirus"

Grupul Stadio Hospitality Concepts, deţinut de antreprenorul Radu Dumitrescu, a anunţat preluarea restaurantului 18 Lounge by Embassy, situat la etajul 18 al City Gate South Tower, din Piaţa Presei Libere şi unul dintre cele mai cunoscute sky baruri din Bucureşti. Antreprenorul îşi măreşte astfel portofoliul de restaurante la înălţime, după ce în 2017 a deschis Nor- Sky Casual Restaurant, iar un an mai târziu Cişmigiu - Bistro la Etaj. Cu această achiziţie, grupul mizează pe o creştere a business-ului cu peste 60%, faţă de anul 2019.

Negocierile de preluare a restaurantului 18 Lounge, deschis la finalul anului 2010, au durat aproximativ patru luni. Suma tranzacţiei este confidenţială, iar părţile au agreat să nu fie făcută publică.

Radu Dumitrescu a declarat: "A fost un proces intens de negociere, dar miza noastră este să ne consolidăm poziţia de lider pe segmentul restaurantelor la înălţime. Atuurile 18 Lounge sunt priveliştea spectaculoasă, poziţionarea într-o zonă de business importantă, dar şi capacitatea restaurantului. Deşi este un nume cunoscut printre restaurantele de top, vrem să îi consolidăm poziţia şi astfel să-i creştem şi mai mult notorietatea şi numărul de clienţi. Vom investi aproximativ 250.000 de euro în reamenajarea şi redecorarea restaurantului".

Domnia sa a declarat că economia este în creştere, la fel şi consumul, dar vom avea o încetinire pe fondul epidemiei de coronavirus, ţinând cont de faptul că producţia din China s-a oprit, la fel şi importurile.

În plus, antreprenorul a mărturisit că restaurantele şi mall-urile sunt primele care pot avea de suferit din cauza panicii generate de coronavirus.

Radu Dumitrescu a precizat: "Toate spaţiile comune vor fi ocolite. Suntem un popor panicat în general. Restaurantele, mall-urile, sunt primele lovite de panica generată de coronavirus. Nu cred că va veni o criză majoră din motive economice în viitorul apropiat, dar, din cauza virusului, poate veni o criză dacă acesta se va răspândi foarte mult şi nu va putea fi oprit. Oamenii se vor speria, nu vor mai ieşi din casă şi se blochează toată economia. De exemplu, China este blocată în mare parte şi este cel mai mare exportator din lume în aproape orice domeniu. China are un «gap» de producţie de aproape două luni. Noi acum consumăm stocuri, ce a fost produs în trecut. Acest «gap» de producţie va veni peste noi, este un bulgăre care se rostogoleşte, iar când ne va prinde din urmă ne vom bloca".

Grupul Stadio Hospitality Concepts a avut o cifră de afaceri de aproximativ 7,3 milioane de euro în 2019, iar anul acesta mizează pe un volum al afacerilor de 12 milioane de euro. Anul trecut, cele cinci restaurante din cadrul grupului au avut aproximativ 2.000 de clienţi zilnic, iar anul acesta targetul este de 3.000 de clienţi pe zi.

"Prin preluarea 18 Lounge, creştem cu 180 de locuri capacitatea totală a restaurantelor noastre, care va ajunge la 1.550 de locuri, în urma unei noi tranzacţii care este în curs de materializare. Din punct de vedere al numărului de locuri, 18 Lounge este al treilea restaurant din grupul nostru. Anul trecut, acest restaurant a avut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, iar obiectivul nostru din acest an este să creştem această cifră. Preluarea 18 Lounge reprezintă încă un pas spre targetul nostru de a deveni unul din primii trei operatori de restaurante table service din România", afirmă Radu Dumitrescu.

Compania Stadio Hospitality Concepts (SHC) deţine şi operează restaurantele NOR (aflat la etajul 36 al celei mai înalte clădiri din România), Stadio, Social 1 şi Cişmigiu - Bistro la Etaj. De asemenea, compania operează şi spaţiul Qreator din Piaţa Victoriei. Restaurantele grupului se încadrează în categoria smart casual şi sunt localizate în spaţii emblematice ale Bucureştiului. Cifra de afaceri a grupului a fost anul trecut de 7,3 milioane de euro, faţă de 5,5 milioane de euro cât a înregistrat în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb