Grupul UniCredit a raportat un profit net de 2,7 miliarde de euro în al doilea trimestrul al anului în curs, o creştere de 15,9% faţă de perioada similară a anului 2023, conform unui comunicat de presă al băncii.
"Aceste rezultate excelente au fost determinate de veniturile nete de 6,3 miliarde euro în cel de-al doilea trimestru din 2024, o creştere de 6,0% faţă de anul precedent, susţinută de venitul net din dobânzi de 3,6 miliarde euro; 2,1 miliarde euro din comisioane şi 15 milioane euro a provizioanelor pentru pierderi din credite", se arată în comunicat.
Grupul şi-a confirmat costul de risc structural scăzut şi mai puţin volatil ("CoR") la 1 punct de bază în trimestrul al doilea, înregistrând 15 milioane euro de LLP. Grupul continuă să aibă un portofoliu de credit cu suprapuneri de 1,7 miliarde euro pe portofoliul performant. Orientările CoR pentru exerciţiul financiar 24 rămân neschimbate la sub 20 de puncte de bază.
În trimestrul al doilea din 2024, costurile operaţionale au fost de 2,3 miliarde de euro, reduse cu 1,7% faţă de anul precedent. Datorită acţiunilor proactive întreprinse în ultimele trimestre, raportul cost-venit s-a îmbunătăţit şi mai mult cu 2,9% faţă de anul precedent la 36,3%.
Andrea Orcel, Chief Executive Officer al UniCredit S.p.A. a declarat: "Pentru prima jumătate şi al doilea trimestru al acestui an, UniCredit a publicat încă un set record de rezultate financiare.
RoTE-ul nostru a atins 20% (înainte de a ne ajusta pentru excesul semnificativ de capital în raport cu colegii), profitul nostru net a crescut cu 16%, până la 2,7 miliarde euro în trimestru al doilea şi cu 20% la 5,2 miliarde euro în prima jumătate a anului, iar generarea noastră organică de capital sa îmbunătăţit la 3,3 euro miliarde şi, respectiv, 6,7 miliarde euro pentru al doilea trimestru şi prima jumătate a anului. Toate sunt recorduri!
Toate sunt rezultatul transformării noastre continue şi se concentrează pe prioritizarea creşterii profitabile de calitate durabilă, stimulând în acelaşi timp excelenţa operaţională şi de capital şi investiţiile pe termen lung.
Taxele au crescut puternic în general, pe măsură ce fabrica noastră de produse şi investiţiile de primă linie încep să ofere rezultate mai vizibile. Au completat bine un venit net din dobânzi rezistent, care depăşeşte cu mult costul nostru de capital propriu, pentru a oferi o creştere profitabilă a veniturilor de înaltă calitate. Costul riscului rămâne scăzut şi stabil şi, deşi mediul macro este în general stabil, suntem bine poziţionaţi să facem faţă oricărei posibile deteriorări cu o calitate solidă a activelor şi suprapuneri existente. Costul nostru a continuat să scadă în ciuda inflaţiei şi a investiţiilor susţinute, la fel ca şi intensitatea capitalului nostru, determinat de îmbunătăţirea continuă a calităţii veniturilor noastre".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2024, 15:41)
Mai laudati profit...ca mai tine BNR dobanda sus.../ sau pe sus.... pana o prabuseste...
s c c r e t