Grupurile industriale "Aker" şi "Kvaerner" fuzionează

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2005

Grupurile industriale norvegiene "Aker" şi "Kvaerner" au decis, la finele săptămînii trecute, să fuzioneze, aceasta fiind ultima etapă a procesului de restructurare a activelor controlate de omul de afaceri Kjell Inge Roekke.

"Fuziunea va conduce la încheierea procesului de reevaluare a afacerilor deţinute de Roekke", se arată într-un comunicat al grupului "Aker".

Conform acordului, "Kvaerner" va fuziona cu o divizie deţinută în totalitate de "Aker", iar deţinătorii de titluri "Kvaerner" vor primi 1,0935 de acţiuni "Aker" de clasa A pentru fiecare titlu.

Dupa finalizarea procesului de fuziune, "Aker" va plăti dividende în numerar în valoare de 14 coroane norvegiene pe unitate, valoarea totală a acestora ridicîndu-se la aproximativ 1 miliard de coroane (155,1 milioane de dolari). Acordul este în conformitate cu planul în acest sens prezentat în 17 august.

67,8% din grupul care va rezulta în urma fuziunii va fi deţinut de Roekke, iar 32,2% din acţiuni vor fi tranzacţionate public.

"Aker" are o valoare de piaţă de aproximativ 7,4 miliarde de coroane norvegiene, în timp ce valoarea de piaţă a "Kvaerner" ajunge la 7,9 miliarde de coroane.

Cele doua grupuri activează în domeniul serviciilor indus-triale şi al construcţiilor, al produselor tehnologice şi soluţiilor integrate.

Grupul "Kvaerner" deţine în ţara noastră, din anul 1998, pachete majoritare de acţiuni la societăţile IMGB şi "Fecne", ambele din Bucureşti. "Fecne" SA Bucureşti produce echipamente pentru centrale termice şi nuclearoelectrice. Societatea se tranzacţionează la categoria 1 a pieţei Rasdaq sub simbolul FEBU şi are un capital social de 16.050.932,5 RON, divizat în 6.420.373 acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 RON. "Kvaerner IMGB" SA este suspendată de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq din 23 martie 2004.

Grupul "Aker" deţine în România societăţile "Aker Tulcea" şi "Aker Brăila" SA, avînd ca obiect de activitate construcţia şi reparaţia navelor.

"Aker Brăila" se tranzacţionează la categoria 1 a pieţei Rasdaq sub simbolul SNBB. Societatea are un capital social în valoare de 7.480.677,5 RON, divizat într-un număr total de 2.992.271 acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb