Gsk şi CureVac vor dezvolta un vaccin împotriva variantelor de Covid-19

J.P.
Internaţional / 4 februarie 2021

Gsk şi CureVac vor dezvolta un vaccin împotriva variantelor de Covid-19

O nouă alianţă a fost creată pentru a face faţă pericolului Covid-19. Gigantul GlaxoSmithKline (Gsk) a anunţat că va colabora cu compania germană de biotehnologie CureVac pentru a produce vaccinul cu ARN mesager al acesteia (CureVac a încheiat recent un acord şi cu Bayer) şi pentru a dezvolta împreună un altul ce vizează noi variante ale SARS CoV-2, relatează ILSOLE24ORE, citat de Rador, relatează Hotnews.

Acordul, în valoare de peste 150 de milioane de euro, este ultimul dintr-o serie de iniţiative care îi determină pe marii producători de vaccinuri să colaboreze cu concurenţii pentru a-i ajuta să creeze vaccinuri împotriva Covid-19.

Conform termenilor acordului, GSK va produce până la 100 de milioane de doze de vaccin, momentan în curs de dezvoltare, dezvoltat de CureVac, vaccin care în prezent se află în studii clinice de fază 2b / 3. În acelaşi timp, cele două companii vor dezvolta şi o nouă generaţie de vaccinuri împotriva diferitelor tulpini ale virusului care, în cazul în care rezultatele obţinute vor fi la înălţime, vor putea fi folosite în anul 2022.

"Credem că vaccinurile de nouă generaţie vor fi cruciale în lupta în curs de desfăşurare împotriva Covid-19 -, a declarat într-un comunicat Emma Walmsley, CEO GSK. Această nouă colaborare care se bazează pe relaţia deja existentă cu CureVac, ne va permite să ne unim experienţa ştiinţifică în mRna şi în dezvoltarea vaccinului pentru a avansa şi a accelera crearea de noi vaccinuri împotriva Covid-19. În acelaşi timp, vom sprijini şi producţia de vaccinuri CureVac de primă generaţie prin producţia a 100 de milioane de doze în 2021».

GSK a precizat că noile vaccinuri Covid pot fi utilizate pentru a proteja persoanele care nu au fost vaccinate anterior sau pot acţiona ca stimulatori în cazul în care imunitatea indusă de vaccinurile din prima generaţie a devenit ineficientă în faţa evoluţiei virusului.

CureVac intenţionează să înscrie 35.000 de persoane cu vârsta de peste 18 ani în procesul de testare a vaccinului cu două doze, care se desfăşoară în Europa şi America Latină. Compania anunţă că primele date vor sosi în primele luni ale acestui an.

Avantajul vaccinului realizat de CureVac este că poate fi păstrat timp de trei luni la temperatura frigiderului, în comparaţie cu vaccinurile Moderna şi Pfizer.

În ultimele zile, compania Novartis a anunţat că va folosi capacitatea de "umplere şi finisare" din Elveţia pentru a ajuta Pfizer să aducă pe piaţă doze suplimentare de vaccin. Şi Sanofi, care a suferit un eşec cu vaccinul pe care îl produce în parteneriat cu GSK, a anunţat că va folosi o parte din capacitatea sa de producţie pentru a realiza vaccinul Pfizer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb