GTS Global Intelligence achiziţionează compania românească de inteligenţă artificială, Lummetry.AI

G.U.
Companii / 23 septembrie 2021

Mihai Stănescu, fondator şi CEO al GTS Global Intelligence

Mihai Stănescu, fondator şi CEO al GTS Global Intelligence

GTS Global Intelligence, dezvoltatorul român de software pentru industria de securitate fizică, susţinut de Abris Capital Partners ("Abris"), a achiziţionat Lummetry.AI, o companie românească de inteligenţă artificială, potrivit unui comunicat de presă. Tranzacţia, încheiată pe 15 septembrie, va consolida poziţia de lider de piaţă a GTS în soluţii software dedicate automatizării securităţii fizice.

GTS Global Intelligence, unicul dezvoltator român de platforme software integrate, dedicate industriei de securitate fizică, parte a GTS Global Technical Group, face un pas important în direcţia consolidării poziţiei de lider de piaţă, prin achiziţia Lummetry.AI, o companie de inteligenţă artificială, fondată şi condusă de o echipă românească. Această mişcare este aliniată strategiei Abris de a continua să investească în Europa Centrală şi de a transforma companiile de pe pieţele locale în campioni regionali.

Abris a început să investească în GTS Global Technical Group în 2019 cu scopul de a accelera procesul de inovare şi de a pune bazele unei expansiuni internaţionale.

Adrian Stănculescu, partener în cadrul Abris, a spus: "Achiziţia Lummetry.AI reprezintă pasul următor natural în creşterea GTS. De-a lungul ultimilor cinci ani, compania a înregistrat o rată anuală compusă de creştere de aproape 50% şi ne aşteptăm să susţinem o creştere a profitului cu două cifre în următorii cinci ani. Alăturarea celor două echipe ne va ajuta să îmbunătăţim serviciile oferite clienţilor şi să continuăm să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă."

GTS Global Technical Group a fost înfiinţată în 2007 şi este formată din două divizii care oferă soluţii software pentru industria de securitate, cuprinzând soluţii IoT avansate şi de automatizare, precum şi tehnologii pentru industria de construcţii, inginerie şi eficienţă energetică, managementul facilităţilor şi întreţinere tehnică.

GTS Global Intelligence a fost fondată în 2012 pentru a întregi structura GTS Global Technical Group, oferind capabilităţi pentru dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa unor platforme software dedicate managementului sistemelor de securitate.

GTS Global Intelligence este furnizor principal de soluţii de securitate pentru sistemul bancar românesc. Pe lângă industria bancară, compania a livrat proiecte de succes şi pentru clienţi din domeniul petrolier, retail, manufacturier sau de distribuţie, notează sursa citată.

"La nivel local, GTS Global Intelligence se diferenţiază prin capacitatea de a dezvolta şi integra arii diferite din zona IoT, cu focus pe securitatea fizică, iar dezvoltarea capacităţilor de dezvoltare de algoritmi de inteligenţă artificială a venit ca o mişcare naturală pentru perfecţionarea soluţiilor pe care le oferim clienţilor noştri", a declarat Mihai Stănescu, fondator şi CEO al GTS Global Intelligence. "În ultimii 2 ani, alături de Lummetry.AI, am accelerat includerea algoritmilor de inteligenţă artificială în tot ceea ce facem, aducând un avantaj extraordinar pentru clienţi, care pot beneficia de o tehnologie avansată în condiţiile în care platformele utilizate nu au fost gândite iniţial pentru a fi monitorizate cu ajutorul unui soft avansat. Astfel, fără investiţii adiţionale şi utilizând echipamente de generaţie mai veche, clienţii noştri au acces la soluţii foarte performante. O componentă importantă a dezvoltării companiei în această direcţie a fost sprijinul oferit de Abris în profesionalizarea business-ului şi creşterea lui semnificativă alături de echipa de management a GTS", a încheiat Mihai Stănescu.

Lummetry.AI, compania fondată de către Andrei Damian - Chief Research Officer -, construieşte soluţii care funcţionează ca "motoare" de inteligenţă artificială. Acestea se integrează în infrastructura existentă de securitate şi monitorizare video, dar şi în instrumentele IT deja folosite de clienţi. Astfel, aceştia îşi transformă platformele existente în soluţii capabile să proceseze automat fluxuri video multiple, dar şi cantităţi mari de date.

Potrivit comunicatului, decizia GTS Global Intelligence de a achiziţiona Lummetry.AI este una bazată pe un proces riguros, în cadrul căruia au fost luate în considerare multiple criterii. Dintre acestea, cele mai importante sunt dezvoltarea de tehnologii şi produse complementare şi integrabile în sistemele şi produsele GTS Global Intelligence, un istoric de proiecte de succes, dar şi o echipă cu un nivel avansat de expertiză în domeniul inteligenţei artificiale.

"Înainte de a lansa Lummetry.AI, când am pus bazele Knowledge Investment Group în 2007, focusul era dezvoltarea de software. În 2015, am decis schimbarea direcţiei companiei către servicii de Data Science, folosind Deep Learning şi alte tehnologii avansate specifice Inteligenţei Artificiale. Ulterior acestei decizii ne-am refocusat în zona dezvoltării de produse şi motoare AI", a declarat Andrei Damian, fondatorul companiei şi Chief Research Officer. "Această schimbare de direcţie s-a dovedit a fi una inspirată, având în vedere faptul că cifra noastră de afaceri în 2021, până în luna august, este de 5 ori mai mare decât cea realizată în anul 2020. În ceea ce priveşte integrarea Lummetry.AI în GTS Global Intelligence, ştim că acesta este un pas în direcţia potrivită şi va duce la continuarea acestui trend de creştere", a încheiat Andrei Damian.

Obiectivul comun al echipei formate în urma tranzacţiei este acela de a crea produse pentru securitate fizică şi siguranţă, înalt tehnologizate, bazate pe inteligenţă artificială, şi de a le implementa împreună în piaţa-ţintă a grupului GTS. Clienţii companiei vor beneficia, astfel, de îmbunătăţirea soluţiilor existente, integrând inteligenţa artificială cu scopul de a automatiza procese şi optimizând costurile, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, GTS Global Intelligence va investi în continuare în activitatea Lummetry.AI de cercetare şi dezvoltare de "motoare" de inteligenţă artificială. În plus, GTS se pregăteşte să lanseze în următoarele luni o nouă platformă software pentru monitorizarea şi managementul sistemelor de securitate. Aceasta va include şi module integrate, pe bază de inteligenţă artificială, precum: detecţie efracţie, numărare de persoane, identificare prezenţă persoane, identificare anomalii camere sau detecţie de aglomerări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb