Guşă - de partea PSD, la Cameră şi Senat

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2005

Preşedintele PIN şi-a schimbat strategia: Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu nu trebuie schimbaţi

Cozmin Guşă şi parlamentarii Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) îi susţine pe Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu la preşedinţia celor două camere. Cozmin Guşă avea, însă, alte credinţe cu numai jumătate de an în urmă, cînd, fiind membru PD, i-a determinat pe democraţi să protesteze împotriva numirii lui Adrian Năstase la Camera Democraţilor. La îndemnul său, liderii PD s-au aliniat şi au părăsit sala de vot în momentul în care a fost ales Năstase. Democraţii nu uită însă că, în situaţia în care nu ar fi părăsit sala, votul ar fi putut să ia un alt curs.

Acum, Cozmin Guşă nu crede că Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu ar trebui schimbaţi de la şefia celor două camere. Domnia sa ne-a precizat că există trei motive pentru care nu poate fi de acord cu dorinţa Alianţei de a-i schimba pe cei doi. În primul rînd, Cozmin Guşă crede că reprezentanţii Alianţei s-au trezit prea tîrziu că nu sînt de acord să fie conduşi de preşedinţi de altă culoare politică. În opinia domniei sale, Alianţa a acceptat o versiune parlamentară condusă de cei doi fără să îi conteste, ceea ce a anulat practic eforturile sale. Pe de altă parte, Cozmin Guşă nu crede în capacitatea profesională a reprezentantului PNL, Dan Radu Ruşanu, aflat în cărţi pentru înlocuirea lui Adrian Năstase, dar nici în capacitatea aspirantului PD, Radu Berceanu, la şefia Senatului. Liderul PIN nu este mulţumit nici de procedura prin care Alianţa intenţionează să îi schimbe pe cei doi, deoarece, în opinia sa, ar fi neconstituţională. Cozmin Guşă spune că, prin modificarea regulamentului, preşedinţii celor două camere sînt transformaţi în preşedinţi de şedinţă, ceea ce le ştirbeşte din statutul de numărul doi şi trei al ţării.

Menţionăm că liderul PIN a participat, săptămîna trecută, la şcoala de vară a tinerilor sociali-democraţi, unde a fost aclamat vertiginos de mai fragezii pesedişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb