Guvern: Legea care vizează calitatea în construcţii, va fi modificată

D.R.
Politică / 17 august 2023

Guvern: Legea care vizează calitatea în construcţii, va fi modificată

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de vineri, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea Legii nr. 10/1995 în privinţa calităţii în construcţii, informează Agerpres.

Actul normativ modifică şi completează articolul 41 din Legea nr. 10/1995 în sensul includerii domeniului infrastructurii de interes naţional din domeniul aviaţiei, din domeniul naval şi domeniul aferent infrastructurii de metrou gestionate de SC Metrorex SA.În baza acestei completări urmează să se elaboreze de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii regulamentul de recepţie, fără a mai fi avizat în prealabil de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, menţionează sursa citată.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează: "Prin prezentul proiect de act normativ se urmăreşte crearea cadrului legal astfel încât să se poată recepţiona ca fiind terminate, loturi, secţiuni, sectoare, părţi sau obiecte de lucrări incluse în autorizaţia de construire, prevăzute într-un contract sau în contracte de execuţie diferite, în situaţia în care acestea pot fi utilizate separat, conform destinaţiei lor ", conform sursei citate.

Conform modificării propuse, "incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă". Potrivit legislaţiei în vigoare, "incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...

    și.. ce are popa cu "deșteptul" ha . he hi.. de prefectură.. nu am înțeles nimic. Eu sunt lucrător agricol, dar pariu că ziaristul a băut moare de varză și.. probabil are diaree. Un articol fără și fără și cu.

    PS: vând cartofi:)

    apropo faptul că ziaristul doarme, nu merita efortul de a elimina mesajul... nu e nimic ofensator in a identifica un om nepregătit. 

    din ce vad eu se modifica defapt alta lege.

    cat despre “incitare la ura”… 

    cum putem dovedii ca un protest spontan a oamenilor suparati pe guvern ce se manifesta prin urlete si zbieraturi (ca doar nu vor sta toti la cafele si fainosaguri) nu poate fi interpretat ca incitare la ura sau chiar ura fata de iubitii conducatori? 

    Aceasta lege; de fapt aceste formulari de texte sunt capcane curate introduse cu buna stiinta de unii ce pot in viitor inchide gura unora. 

    Instingtiv cand ceva nepultumeste un popor: se declanseaza o forma de “ura” si nicidecum de de “dragoste” fata de conducatori. 

    Eu nu am vazut guverne daramate cu lalele si cu “luminite” - astea sunt mascarade politizate. 

    Cand poporul se satura de hoti incepe sa ii “atace” in formele posibile: se descarca emotional prin barfe; vorbe, jigniri (chiar daca nu este etic si moral) la adresa hotilor, urlete, violenta… Eu nu am vazut “animal” tinut in “cusca” aflat in suferinta chinuit de “stapan” sa nu “sara la el” cu prima ocazie / oportunitate ivita. 

    s c c r e t 

    Ultimul paragraf se refera la modificarea Codlui Penal.

    Nu are treaba cu Calitatea 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb