GUVERN:  Premierul Dăncilă, la reuniunea Grupului S&D din PE

A.I.
Politică / 26 septembrie 2018

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Premierul Vicorica Dăncilă a spus, astăzi, la reuniunea Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, că reformele din domeniul justiţiei au urmărit o mai bună calibrare a sistemului judiciar românesc la practicile europene şi la recomandările Comisiei de la Veneţia, potrivit Guvernului.

De asemenea, aceasta a evidenţiat că procedura de revizuire a legislaţiei referitoare la organizarea justiţiei din România a fost transparenta şi supusă examinării Curţii Constituţionale, arătând că, în acest moment, este aşteptată evaluarea oficială a Comisiei de la Veneţia.

Executivul arată, într-un comunicat de presă, că în continuarea întrevederilor avute la Bruxelles cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a participat la reuniunea Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, unde a prezentat poziţia Guvernului faţă de situaţia politică din ţara noastră, arătând că principalul obiectiv al vizitei este acela de a discuta, a înţelege şi a coopera cu partenerii europeni, relatează News.ro.

"În continuare, premierul a expus măsurile adoptate la nivel guvernamental pentru promovarea de reforme în plan economic şi social. Viorica Dăncilă a subliniat că toate aceste măsuri au urmărit, în special, relansarea economică a României, realizarea justiţiei sociale, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi echilibrarea balanţei puterilor în stat. În acelaşi timp, a subliniat importanţa menţinerii poziţiei pro-europene a României şi a reafirmat ataşamentul Guvernului pentru valorile comune stipulate în Tratatele Uniunii Europene, precum demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi respectarea drepturilor omului. Referitor la reformele din domeniul justiţiei, premierul a arătat că acestea au urmărit o mai bună calibrare a sistemului judiciar românesc la practicile europene şi la recomandările Comisiei de la Veneţia. În plus, a evidenţiat că procedura de revizuire a legislaţiei referitoare la organizarea justiţiei din România a fost transparenta şi supusă examinării Curţii Constituţionale, arătând că, în acest moment, este aşteptată evaluarea oficială a Comisiei de la Veneţia", mai transmite Guvernul.

Europarlamentarul Cărălin Ivan spune că premierul Viorica Dăncilă a vorbit la întâlnirea cu membrii Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European despre femeia jandarm "bătută cu bestialitate de protestanţi" în timpul incidentelor violente din 10 august, din Piaţa Victoriei, Ivan exprimându-şi speranţa că traducătorii au înţeles că este vorba despre protestatari.

"Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmeriţa a fost bătută cu bestialitate de protestanţi. Sper că traducătorii au înţeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios", a comentat ironic Cătălin Ivan pe contul său de Facebook.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb