Guvernatorul Deltei susţine că proprietarii de pensiuni vor să intre în ilegalitate

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 31 iulie 2007

Guvernatorul Deltei susţine că proprietarii de pensiuni vor să intre în ilegalitate

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Paul Cononov a declarat, ieri, la Tulcea, că proprietarii de pensiuni din Delta Dunării vor să-şi transforme pensiunile în case de locuit, dar să continue în ele activităţile turistice. "În legătură, pensiunile din Delta Dunării, cu casele particulare care sunt transformate în pensiuni neautorizate, ne-am deplasat în teritoriu în acest week-end şi am constatat că au fost o serie de controale ale diverselor instituţii, iar aceste controale s-au îndreptat tot împotriva agenţilor economici autorizaţi, operatorilor de turism, şi, din păcate, efectul este total invers celui pe care noi am vrut să-l obţinem. Sunt declaraţii că operatorii de turism autorizaţi din Delta Dunării vor să îşi transforme aceste locaţii în case particulare", a declarat guvernatorul Cononov, citat de NewsIn.

Legat de problema pensiunilor turis­tice din Deltă, comisarul şef al Gărzii Financiare Tulcea, Daniel Negoiescu, declara, în urmă cu o săptămână, că nu există o modalitate legală de a intra peste proprietarii de pensiuni, păstrând regulile jocului şi păstrând dispoziţiile legale. Potrivit acestuia, din datele deţinute, mai mult de jumătate din pensiuni nu sunt autorizate, iar autorităţile de control se află în imposibilitatea de a-i sancţiona pe cei care desfăşoară activităţi turistice ilegale.

"Singura soluţie este să fie un nemulţumit care să declare ce se întâmplă. Şi, doi la mână, nu cunosc reglementările legale cu privire la aceste persoane care se tot perindă pe proprietăţi private. Singura soluţie ar fi o propunere legislativă care să clarifice această problemă", a spus Negoiescu.

Negoiescu a mai spus că singura metodă de a rezolva această problemă este ca unul dintre turişti să se plângă de ceva, iar această informaţie să ajungă la urechile reprezentanţilor Gărzii Financiare.

"Noi am efectuat controale şi, în primă instanţă, am încercat să intrăm în discuţie cu turiştii cazaţi în acele locuri, însă ne-au spus că au venit la rude sau la prieteni. Spuneau că le pun la dispoziţie casa pentru plăcerea lor şi pentru recunoştinţă veşnică... La un moment dat, am prins un fir de care am încercat să tragem. A venit la mine un turist care s-a plâns de calitatea serviciilor. L-am aşezat la masă, i-am oferit o cafea, i-am dat o foaie şi un pix şi, între timp, a primit un telefon şi a dispărut.", a mai spus comisarul-şef Negoiescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb