Guvernul a acordat majorări salariale pentru funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare

A.C.
Politică / 31 august 2017

Guvernul a acordat majorări salariale pentru funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare

Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie 2017, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

În comunicat se precizează: "Este vorba despre 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Guvernul a completat, în şedinţa de ieri, printr-o ordonanţă de urgenţă, art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare".

Conform sursei, actul normativ urmăreşte eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017 şi OUG nr. 56/2017.

Potrivit sursei citate, OUG 56/2017 privind completarea prevederilor Legii nr. 152/2017, adoptată de Executiv în şedinţa din 7 august, s-a acordat o creştere de 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie ale poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne şi de 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

În comunicat se mai menţionează: "Singura categorie profesională din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională care nu a beneficiat de aplicarea majorărilor salariale a fost cea a funcţionarilor publici/sau a fost reprezentată de funcţionarii publici cu statut special din penitenciare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate fac parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională ale statului, potrivit HG nr. 756/2016".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb