Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind statutul cadrelor militare

S.B.
Politică / 28 martie

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind statutul cadrelor militare

Executivul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, informează news.ro.

Actul normativ aprobat face parte din demersurilor de consolidare a capacităţii de asigurare cu resurse umane a structurilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Este avută în vedere formarea subofiţerilor având ca sursă de provenienţă inclusiv soldaţi şi gradaţi profesionişti care au absolvit studii liceale, nu doar cei care au absolvit studii postliceale sau superioare. De asemenea, subofiţerii sanitari pot fi formaţi în învăţământul civil cu profil medical, atât în cel postliceal cât şi în cel superior.

În acelaşi timp, dată fiind posibilitatea formării ofiţerilor în instituţii civile de învăţământ superior, se stabileşte regula potrivit căreia primul grad de ofiţer se acordă la absolvirea anului IV de studii, similar absolvenţilor instituţiilor militare de învăţământ, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Toţi studenţii şi elevii şcolarizaţi în instituţii civile de învăţământ pentru nevoi ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională încheie contracte cu instituţia militară, cu o durată iniţială de 8 ani, la fel ca cei admişi în instituţiile militare de învăţământ.

Cu excepţia Ministerului Apărării Naţionale, în toate celelalte instituţii ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională se elimină limita de vârstă de 45 de ani până la care persoanele cu pregătire adecvată pot deveni cadre militare în activitate.

Demersul legislativ are ca efect imediat reducerea semnificativă a deficitului de încadrare cu subofiţeri şi, implicit, creşterea capacităţii de reacţie a unităţilor militare la schimbările imprevizibile ale mediului de securitate, conchide sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. de... legea e pentru ..in caz de razboi ii inrolam pe toti... batrani purcei...vitei.

    S c c r e t 

    Mda , lipsă mare de carne de tun ,mâini ,picioare ,amputate pentru scaunele domnilor parlamentari ,pentru coloneii sub acoperire din media ,pentru loazele lor.Din păcate cei care nu au nici o tangență cu linia frontului aceia sunt cei mai vocali in continuarea războiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb