Guvernul a aprobat caietul de sarcini pentru selectarea administratorului Fondului Proprietatea

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 16 octombrie 2008

Guvernul a aprobat caietul de sarcini pentru selectarea administratorului Fondului Proprietatea

Guvernul a aprobat marţi, printr-o Hotărâre, caietul de sarcini, calendarul şi regulamentul de organizare a licitaţiei internaţionale pentru selectarea societăţii care va administra Fondul Proprietatea, administratorul urmând să fie anunţat cel mai probabil între 10 şi 20 decembrie.

Preşedintele comisiei de selectare a administratorului Fondului Proprietatea, Sebas­tian Vlădescu, a declarat marţi, la Palatul Victoria, că firmele interesate vor putea ridica caietul de sarcini, calendarul şi regulamentul de organizare a licitaţiei internaţionale de la Fondul Proprietatea, începând de săptămâna viitoare.

Potrivit preşedintelui comisiei, citat de Newsin, regulamentul de organizare prevede că la selecţie pot participa companii înregistrate legal în România sau într-un alt stat din UE, autorizate de autoritatea competentă în materie de pieţe financiare să presteze servicii pentru entităţi de tipul Fondului Proprietea.

Companiile trebuie să fi administrat atât în 2006, cât şi în 2007 active cu o valoare totală de peste 30 de miliarde de euro, valoarea apl­icân­du-se atât pentru o singură societate, cât pentru un consorţiu.

O altă condiţie este să aibă asigurare de răspundere profesională în valoare de cel puţin 50 de milioane de euro.

Candidaţii nu au voie să participe la mai mult de două consorţii, prin urmare nu pot depune mai mult de două oferte.

Vlădescu a spus că, într-o primă fază, va fi o preselecţie a companiilor care s-au înscris, urmată de selectarea a trei - cinci companii cu care va începe un dialog competitiv, în urma căruia vor fi selectate din nou două-trei companii, cu care va începe negocierea finală.

Cele două sau trei companii vor face oferta finală de preţ.

"De data asta se va alege cel mai mic preţ, vom şti numai câştigătorul, ca la BCR", a explicat Vlădescu.

Preşedintele comisiei a spus că anunţul licitaţie va fi publicat săptămâna viitoare, după care companiile vor putea pune întrebări în următoarele două săptămâni. Vlădescu spune că obiectivul este ca între 10-20 decembrie să fie anunţat managerul de fond.

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a fost numit în primăvara acestui an preşedintele comisiei de selectare a administratorului Fondului Proprietatea.

Acţionarii Fondului Proprietatea s-au împuţinat faţă de începutul lunii, dar şi-au sporit deţinerea

Numărul de acţionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns în prezent la 2.080, faţă de 2.533 cu o săptămână în urmă, iar deţinerea acestora în capitalul Fondului a crescut cu 0,01 puncte procentuale până 20,86%, potrivit datelor publicate, miercuri, de instituţie.

La ultima raportare făcută de Fond, în 6 octombrie, numărul acţionarilor persoane private era de 2.533, iar deţinerea acestora era de 20,85% din capitalul social al Fondului.

La începutul acestui an, numărul acţionarilor persoane private ai Fondului Proprietatea ajunsese la 3.028, iar acţiunile lor aveau o pondere de 11,26% din capitalul social.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am inteles ca pe la colt de strada se fac tranzactii cu actiuni(!!!???)ale fondului proprietatea, care inca nu este listat la bursa.Cum se va face transferul de propietate in acvest caz?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb