Guvernul a aprobat Planul de acţiuni pentru implementarea PNR şi a RST 2017

A.C.
Politică / 4 august 2017

Guvernul a aprobat Planul de acţiuni pentru implementarea PNR şi a RST 2017

Guvernul a aprobat, prin memorandum, Planul de acţiuni pentru implementarea Programului Naţional de Reformă (PNR) 2017 şi a Recomandărilor Specifice de ţară (RST) 2017, document care cuprinde 219 acţiuni detaliate pe etape, termene, indicatori de realizare, bugete şi instituţii responsabile, structurat pe două paliere: politici de răspuns la provocările economice majore şi obiective naţionale Europa 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, PNR, aprobat de Guvern şi transmis Comisiei Europene în luna mai, continuă reformele asumate anterior, stabilind totodată şi măsuri noi, în concordanţă cu Programul de Guvernare 2017 - 2020.

În comunicat se precizează: "Totodată, PNR răspunde principalelor provocări economice semnalate în Raportul de ţară al României din 2017, în temeiul cărora Comisia Europeană a propus, în luna mai 2017, recomandări specifice de ţară (RST) care au fost adoptate de Consiliul UE în luna iulie 2017. Cele trei recomandări adresate României în acest an vizează aspecte de reformă în domenii precum politica fiscal-bugetară, ocuparea forţei de muncă, educaţia, sănătatea, administraţia publică, prioritizarea investiţiilor publice şi achiziţiile publice".

Implementarea PNR şi RST se bazează pe un Plan de acţiuni, elaborat anual de MAE, în calitate de coordonator naţional în problematica Strategiei Europa 2020, în colaborare cu instituţiile din administraţia publică centrală cu responsabilităţi în domeniile menţionate., arată sursa.

Reprezentanţii Executivului au menţionat: "Acest plan reprezintă un instrument de lucru naţional, necesar pentru urmărirea coordonată a îndeplinirii angajamentelor asumate. Planul pentru implementarea PNR şi a RST 2017 cuprinde 219 acţiuni (detaliate pe etape, termene, indicatori de realizare, bugete şi instituţii responsabile), fiind structurat pe două paliere, conform conţinutului PNR 2017: politici de răspuns la provocările economice majore şi obiective naţionale Europa 2020. Punerea în practică a acţiunilor constituie responsabilitatea instituţiilor indicate în plan, gradul de implementare fiind evaluat periodic, prin rapoarte de progres, întocmite de MAE, cu sprijinul actorilor implicaţi".

Potrivit sursei citate, monitorizarea implementării Planului de acţiuni este utilă în contextul dialogului constant cu Comisia Europeană din cadrul Semestrului European, dar are şi rolul de a facilita semnalarea timpurie a eventualelor întârzieri sau derapaje în aplicarea măsurilor programate, permiţând Guvernului să intervină în formele şi la momentele potrivite, astfel încât să poată fi atinse obiectivele Europa 2020 şi puse în practică RST.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb