Guvernul a extins dreptul la norma de hrană pentru tot personalul poliţiei locale

Elena Deacu
Miscellanea / 11 martie 2015

Personalul poliţiei locale care are statut de funcţionar public sau personal contractual va putea beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autorităţile locale, în limita bugetului aprobat, potrivit unei prevederi incluse într-o ordonanţă de urgenţă aprobată astăzi de Guvern.

Astfel, a fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariaţi din poliţia locală, personal contractual şi funcţionari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.

Menţionăm că începând cu 1 ianuarie 2015, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru poliţiştii locali, drept conferit de prevederile art. 351 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Aceste prevederi însă nu acordau dreptul la norma de hrană întregului personal al poliţiei locale.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, metodologia de acordare a normei de hrană pentru personalul poliţiei locale. Astfel, poliţiştii locali vor primi norma de hrană aprobată fie în natură (prin unităţi proprii sau servicii externalizate), fie în bani ( o alocaţie valorică zilnică), în funcţie de hotărârea consiliului local. Norma de hrană se acordă poliţiştilor locali cu funcţii de execuţie sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.

De norma de hrană va beneficia şi personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Alocaţia valorică şi actualizarea normei de hrană pentru poliţiştii locali se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Norma de hrană de care vor beneficia poliţiştii locali va fi plătită din bugetele locale, cu încadrarea în limitele cheltuielilor de personal.

În 2014, numărul maxim de posturi pentru personalul poliţiei locale a fost 16.509.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb