Guvernul a luat măsuri pentru deblocarea unor posturi vacante în MAI şi MDRAPFE

Andrei Stan
Politică #Administraţie / 5 octombrie 2017

Guvernul a luat măsuri pentru deblocarea unor posturi vacante în MAI şi MDRAPFE

Guvernul a aprobat astăzi, prin două Memorandumuri, deblocarea unor posturi vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi din cadrul unor instituţii publice şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea MDRAPFE, în vederea ocupării lor prin concurs, informează un comunicat oficial.

În cazul ambelor ministere, ocuparea posturilor se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în bugetele aferente, precizează Executivul.

"În cazul Ministerului Afacerilor Interne este vorba despre 616 funcţii de conducere pentru care a fost dispusă prelungirea împuternicirii, dintre cele 1.275 funcţii de conducere ale căror atribuţii sunt exercitate cu caracter temporar, prin împuternicire, după caz, de către poliţişti şi cadre militare", se arată în comunicat.

Potrivit prevederilor Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului şi Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, împuternicirea poate fi dispusă pentru o perioadă de până la 6 luni, iar prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, pentru încă maximum şase luni, perioadă în care este obligatorie organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea postului vacant.

Perioada maximă pentru care poate fi dispusă împuternicirea aceleiaşi persoane este de un an, iar în situaţia în care respectivul post vacant nu se ocupă prin una dintre modalităţile prevăzute de lege este necesară împuternicirea unei alte persoane. Acest aspect are consecinţe atât asupra asigurării continuităţii actului managerial de către persoane care deţin cunoştinţele necesare şi au dobândit experienţă în respectivul domeniu, cât şi asupra stabilităţii la locul de muncă, se precizează în comunicat.

"În contextul deficitului major de personal generat de ieşirile din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către poliţişti şi cadrele militare în activitate sau a modificării/încetării raporturilor de serviciu ale titularilor acestora, deblocarea acestor posturi a fost aprobată prin Memorandum, având în vedere că posturile respective nu fac obiectul excepţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 3/2017 privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, care suspendă, până la data de 31 decembrie 2017, ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante", se mai arată în comunicat.

Printr-un alt memorandum, Guvernul a aprobat posturile vacante sau temporar vacante care urmează să fie ocupate prin concurs sau examen din cadrul aparatului propriu al MDRAPFE, Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), Institutului Naţional de Administraţie (INA), Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi din cadrul instituţiilor publice cu personalitate juridică ale Agenţiei.

"Decizia a fost luată pentru utilizarea eficientă a resurselor umane disponibile şi cu expertiză în domeniile specifice acestor instituţii, în scopul atingerii obiectivelor asumate pentru fiecare domeniu prin programul de guvernare", explică Executivul.

Concret, este vorba despre funcţii de conducere şi de execuţie repartizate astfel: 80 de posturi din aparatul propriu al MDRAPFE, şase posturi din ISC, 25 de posturi din INA. Pentru ANCPI şi instituţiile publice cu personalitate juridică ale Agenţiei, memorandumul prevede ocuparea, la nivel central şi teritorial, a unui număr de 104 posturi subvenţionate de la bugetul statului şi alte 75 finanţate din venituri proprii, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb