Guvernul a stabilit măsurile pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale

Marilena Costache
Ziarul BURSA #Politică / 9 aprilie 2004

Guvernul a adoptat Hotărîrea privind stabilirea măsurilor necesare organizării şi desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an. În cadrul şedinţei săptămînale s-a decis constituirea unei Comisii tehnice centrale. Rolul acestui organism este acela de a coordona şi urmări îndeplinirea sarcinilor prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul scrutinului local. Preşedintele Comisiei este ministrul Adminis-traţiei şi Internelor, ministru de stat, domnul Ioan Rus. În termen de trei zile de la data intrării în vigoare a Hotărîrii se vor organiza Comisii tehnice în fiecare judeţ precum şi în municipiul Bucureşti. Pentru soluţionarea operativă a problemelor curente din circumscripţia electorală se înfiinţează un grup tehnic de lucru.

Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia primarilor datele privind cetăţenii cu drept de vot, posesori ai cărţilor de identitate, în vederea distribuirii corecte a timbrelor autocolante. Ordinea şi liniştea publică în toate localităţile ţării, pe întreaga perioadă a campaniei electorale şi, în special, în ziua votării, dar şi în zilele care premerg şi succed acestei zile vor fi asigurate de către Ministerul Administraţiei şi Internelor ajutat de Ministerul Apărării Naţionale. Cele două ministere vor asigura şi paza secţiilor de votare, a dosarelor întocmite de birourile electorale, pe timpul transportului acestora la circumscripţie, respectiv la Biroul Electoral Central.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Culturii şi Cultelor, Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Sănătăţii vor lua măsurile necesare pentru a pune la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale spaţii corespunzătoare în unităţile din subordine, în vederea organizării secţiilor de votare. Propunerile pentru acreditarea observatorilor străini şi a delegaţiilor mass-media străine vor fi transmise Biroului Electoral Central de către Ministerul Afacerilor Externe.

Guvernul va fi informat săptămînal în legatură cu stadiul îndeplinirii acţiunilor necesare pregătirii şi organizării alegerilor locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb