Guvernul britanic vrea să accelereze expulzările de albanezi sosiţi clandestin pe Canalul Mânecii

V.G.
Internaţional / 25 august 2022

Guvernul britanic vrea să accelereze expulzările de albanezi sosiţi clandestin pe Canalul Mânecii

Guvernul britanic şi-a anunţat astăzi intenţia de a-i expulza mai rapid pe albanezii care sosesc clandestin, pentru a descuraja traversările Canalului Mânecii, aflate în creştere puternică, informează Agerpres.

Conform statisticilor publicate astăzi, autorităţile au detectat 12.747 de persoane sosite în ambarcaţiuni mici din ianuarie până în iunie, mai mult decât dublu faţă de primele şase luni ale anului 2021 (5.917).

Printre aceste persoane s-au aflat 2.165 de albanezi, faţă de 815 în întreg anul trecut. Albanezii sunt acum naţionalitatea cea mai numeroasă în rândul migranţilor care traversează Canalul Mânecii în bărci pentru a ajunge în Marea Britanie.

Presată să acţioneze mai ferm împotriva imigraţiei clandestine, un subiect sensibil politic în Regatul Unit, Priti Patel, ministrul de interne, a înăsprit tonul, anunţând că a încheiat un acord cu guvernul albanez pentru a facilita expulzările.

"Traficanţi nemiloşi şi grupări de crimă organizată le povestesc minciuni multor albanezi, ceea ce îi face pe aceştia să întreprindă călătorii periculoase în ambarcaţiuni fragile spre Marea Britanie", a declarat Priti Patel, avertizând că aceasta "nu poate continua".

"Graţie cooperării noastre excelente" cu Tirana, "vom profita de toate ocaziile de a accelera expulzarea albanezilor fără drept de şedere", a adăugat ea.

Priti Patel a subliniat că Albania este o ţară 'sigură şi prosperă'.

După albanezi, cei mai numeroşi au fost afganii (2.066 între ianuarie-iunie 2022), urmaţi de iranieni (1.723), irakieni (1.573) şi sirieni (1.041).

O campanie de comunicare în limba albaneză a fost lansată pentru a-i descuraja pe candidaţii la imigrare clandestină. Aceştia sunt avertizaţi că riscă să fie închişi sau să fie expulzaţi în Rwanda, în baza unui acord foarte controversat încheiat între Regatul Unit şi această ţară est-africană.

Deşi încă nu a avut loc nicio expulzare - primul zbor prevăzut în iunie a fost anulat după o decizie a CEDO -, Rishi Sunak şi Liz Truss cei doi candidaţi la succesiunea premierului Boris Johnson, au promis amândoi că vor continua această politică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb