Guvernul german se pregăteşte de posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare

J.P.
Internaţional / 25 ianuarie 2021

Guvernul german se pregăteşte de posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare

Guvernul german ia în calcul posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare, asupra trasporturilor de vaccinuri sau asupra fabricanţilor de vaccinuri. Există o "ameninţare abstractă" în acest sens, din cauza mediatizării excesive, dar şi a dinamicii şi emoţiei pe care o suscită subiectul, a afirmat Ministerul german de Interne într-un răspuns la o interpelare din partea grupului parlamentar al Verzilor, relatează agenţia dpa, conform Digi24.

Mai mult, ministerul avertizează că protestele anti-vacciniştilor, ale coronascepticilor şi ale adepţilor teoriilor conspiraţioniste ar putea scăpa de sub control, ceea ce ar putea duce la distrugere de proprietăţi, atacuri informatice sau chiar agresarea fizică a angajaţilor din domeniile legate de vaccinare.

Avertismentul vine în condiţiile în care Germania şi-a înăsprit controalele la frontieră, din cauza coronavirusului, iar distribuitorii spun că importurile de alimente proaspete ar putea înregistra blocaje din această cauză.

Persoanele care vin din ţări considerate de risc trebuie să prezinte la intrarea în Germania un test negativ PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte.

Ţările cu grad ridicat de risc sunt considerate acelea unde rata de incidenţă trece de 200 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână.

Aceasta înseamnă că şoferii de TIR-uri care aduc fructe şi legume proaspete din Portugalia şi Spania trebuie să prezinte rezultatul unui test, ceea ce este aproape imposibil, spune Andreas Bruegger, şeful Asociaţiei pentru comercializarea fructelor. "Ne trebuie un coridor de aprovizionare pentru fructele şi legumele proaspete, altfel rafturile magazinelor vor fi goale", a avertizat Bruegger, în condiţiile în care Spania asigură 30 la sută din fructele şi legumele de pe piaţa Germaniei.

Poliţia federală germană face controale suplimentare şi la cel mai mare aeroport al ţării, Frankfurt, verificându-i pe pasagerii care vin din zone de risc epidemiologic de cum coboară din avioane. Cei care nu au rezultatul unui test pot face testul pe aeroport.

Germania a prelungit carantina din cauza COVID până la jumătatea lunii februarie. Restaurantele, multe instituţii, inclusiv culturale, si magazinele neesenţiale rămân închise. Închise vor rămâne şi şcolile. De asemenea, restricţiile de circulaţie rămân neschimbate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb