Guvernul olandez contestă decizia unui tribunal local privind reducerea emisiilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2015

Guvernul olandez şi-a anunţat, ieri, intenţia de a face apel la decizia unui tribunal local, care în luna iunie a ordonat reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 25% până în 2020, transmit AFP şi Reuters. "Din cauza consecinţelor pentru politica de mediu şi dat fiind faptul că nu putem exclude ca această decizie să aibă consecinţe asupra altor domenii, este de dorit ca o curte de apel să examineze această decizie", a declarat secretarul de stat în Ministerul Mediului, Wilma Mansveld, într-o scrisoare trimisă Parlamentului. Mansveld a adăugat, însă, că Guvernul a început să aplice decizia curţii, în ideea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Potrivit Agerpres, în luna aprilie a acestui an, aproximativ 900 de cetăţeni olandezi au demarat o acţiune în justiţie împotriva propriului Guvern, cu ajutorul organizaţiei de apărare a mediului Urgenda. Olandezii au cerut Guvernului de la Haga să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% până în 2020, comparativ cu nivelul din 1990. Decizia din 24 iunie a tribunalului local olandez este urmărită cu atenţie de decidenţi şi organizaţiile de protecţie a mediului deoarece ar putea constitui un precedent legal atât în Olanda, cât şi la nivel mondial.

Pe baza politicilor guvernamentale actuale, în 2020 Olanda va înregistra o reducere de cel mult 17% a emisiilor de gaze cu efect de seră comparativ cu nivelul din anii 1990, mult sub norma de 25-40% pentru ţările dezvoltate. Cu toate acestea, doar puţine state dezvoltate sunt pe cale să atingă în 2020 o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră similară cu cea solicitată de tribunalul din Olanda.

Uniunea Europeană şi-a propus o reducere de cel puţin 20%, în timp ce SUA ţintesc o reducere de doar 4%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb