Guvernul se va implica activ în protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români în UK

Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2017

Guvernul precizează într-un comunicat de presă că se va implica activ în protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (UK), în promovarea mecanismelor de consolidare a colaborării Uniunii Europene cu UK post Brexit şi în păstrarea prevederilor bugetare europene privind Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună a UE 2014-2020.

Comunicatul transmite: "Guvernul României va acţiona cu determinare pentru ca în procesul de negociere ce va fi demarat să fie găsite modalităţile de cooperare cu Regatul Unit în spaţiul economic european, menţinerea angajamentului britanic pe termen lung în securitatea continentului, respectarea drepturilor cetăţenilor europeni din Marea Britanie, cât şi ale celor britanici din Uniune".

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat:"Pentru România, Regatul Unit este un partener esenţial şi aşa va rămâne. Ţările noastre sunt angajate într-un parteneriat strategic, privit ca o recunoaştere a legăturilor speciale şi a viziunii comune pe care o avem pe foarte multe teme la nivel internaţional. Dorim aprofundarea acestui parteneriat atât pe componenta de securitate şi de apărare, cât şi pe cea privind dezvoltarea cooperării economice şi intensificarea prezenţei culturale britanice în România".

O prioritate pentru Executivul român este reprezentarea şi protejarea intereselor cetăţenilor români din Marea Britanie. Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în prima parte a lunii aprilie, pentru a discuta cu membrii comunităţii româneşti şi cu autorităţile britanice.

"Suntem preocupaţi de protecţia drepturilor şi a intereselor cetăţenilor români care trăiesc, lucrează şi studiază pe teritoriul britanic. Voi sublinia că este necesară asigurarea unui tratament egal şi echitabil pentru cetăţenii români în raport cu cetăţenii celorlalte state membre", a afirmat ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

În contextul Brexit-ului, la nivelul Guvernului, a fost constituit un mecanism inter-ministerial care are scopul să fundamenteze mandatul general şi mandatele sectoriale ale României şi să urmărească procesul de negociere a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb