Guvernul ungar vrea un nou acord cu FMI şi UE

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iunie 2010

Noul guvern ungar vrea să demareze luna viitoare negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană pentru un nou acord de împrumut, a declarat, ieri, Gyorgy Szapary, consilierul primului ministru ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune M1, transmite MTI.

În luna octombrie 2008, Ungaria a obţinut un pachet de salvare în valoare de 20 miliarde euro (25,1 miliarde dolari) de la Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială. Acest acord ar urma să expire în luna octombrie a acestui an.

"Delegaţiile FMI şi UE vor veni în Ungaria la începutul lunii iulie, vom negocia cu ei şi sper că vom ajunge la un nou acord", a declarat Gyorgy Szapary. Potrivit acestuia, guvernul ungar analizează posibilitatea prelungirii actualului acord până în luna decembrie, precum şi posibilitatea "obţinerii unui nou acord pentru 2011".

Gyorgy Szapary a subliniat că Guvernul de la Budapesta nu intenţionează să tragă tranşele rămase din actualul acord, însă ar putea fi nevoit să recurgă la aceste fonduri dacă situaţia globală se va deteriora.

Până acum Ungaria a tras aproximativ 12,8 miliarde euro din facilitatea de credit acordată în 2008, însă o parte din aceşti bani nu au fost cheltuiţi. Banca Naţională a Ungariei a primit 1,4 miliarde de euro din pachetul de sprijin, bani pe care i-a plasat în rezervele sale. Ungaria mai poate accesa aproximativ cinci miliarde de euro din acordul convenit în luna octombrie 2008.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb