Guvernul va discuta astăzi problema arieratelor din economie

Ziarul BURSA #Politică / 14 mai 2004

Guvernul României va adopta astăzi o ordonanţă de urgenţă privind arieratele, în vederea întăririi disciplinei financiare, a anunţat ieri, la Bruxelles, ministrul finanţelor publice, Mihai Tănăsescu, informează Rompres. Potrivit acestuia, cele 72 de companii monitorizate de către stat vor beneficia de îngheţarea datoriilor pe care le au faţă de bugetul de stat şi vor primi o anumită sumă de bani pentru a-şi putea plăti datoriile faţă de alte societăţi de stat, aceşti bani urmînd să se întoarcă la bugetul de stat. În cazul în care companiile monitorizate îşi vor plăti la zi obligaţiile faţă de stat şi nu vor mai realiza alte arierate, vechile datorii vor fi şterse. În caz contrar, acestea vor fi reactivate, a explicat ministrul Tănăsescu.

Această ordonanţă face referire în principal la societăţi din domeniul gazelor naturale, care vor primi şase mii de miliarde lei, şi energiei electrice pentru care vor fi alocate două mii de miliarde lei. În acest fel, a susţinut Mihai Tănăsescu, se aşteaptă o scădere a arieratelor cu cel puţin 0,5% din PIB, ceea ce înseamnă 13.000 de miliarde lei.

Proiectul de ordonanţă guvernamentală prevede sancţiuni drastice pentru managerii care nu îşi vor respecta angajamentele luate în momentul îngheţării datoriilor pe care companiile pe care le conduc le au faţă de buget. Proiectul este agreat atît de Fondul Monetar Internaţional (FM), cît şi de responsabilii din cadrul Uniunii Europene. Oficialii români au prezentat acest proiect, precum şi altele care vizează stabilitatea macroeconomică, noului comisar european pentru afaceri economice şi monetare, Joaquin Almunia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb