Guvernul va relua discuţiile cu oficialii canadieni privind vizele în septembrie

Andrei Stan
Politică / 12 iulie 2016

Şeful Cancelariei premierului, Ioan Dragoş Tudorache, a discutat la Bruxelles cu ministrul canadian pentru migraţie, John McCallum, despre eliminarea vizelor, discuţiile urmând să fie reluate în septembrie, informează un comunicat publicat pe site-ul Executivului.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoş Tudorache, a participat, ieri, la Bruxelles, împreună cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, la întâlnirea cu ministrul canadian pentru migraţie, refugiaţi şi cetăţenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetăţenii Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea discuţiei avute de şeful Cancelariei cu ministrul canadian, în data de 23 mai, la Ottawa.

"Am reiterat poziţia exprimată de premierul Dacian Cioloş în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, şi anume că România doreşte să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic şi comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată. Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri şi servicii între UE şi Canada ar fi golită de sens pentru cetăţenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricţionat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înţeles de partea canadiană", a declarat Dragoş Tudorache.

În cadrul întâlnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie, precizează comunicatul.

"Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuţiile după ce guvernul canadian îşi reia activitatea, în luna septembrie, şi avem speranţa ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea", a mai afirmat şeful Cancelariei premierului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb