HANS G. KLEMM, AMBASADORUL SUA LA BUCUREŞTI Statele Unite vor continua să sprijine România în lupta împotriva corupţiei

A.V.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 10 decembrie 2015

România începe să fie recunoscută la nivel internaţional, şi în special în regiunea Europei, ca model în lupta anticorupţie, după ce a făcut eforturi să se asigure că sistemul său judiciar are independenţa şi resursele necesare să-i judece pe cei aduşi în faţa instanţelor, este de părere ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans G. Klemm.

Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unui eveniment dedicat legislaţiei anti-mită: "Ambasada Statelor Unite şi predecesorii mei ambasadori în România au susţinut de foarte mulţi ani lupta împotriva corupţiei din această ţară. Eforturile autorităţilor au înregistrat un succes remarcabil (...) Vom continua să sprijinim tot ce trebuie făcut pe întreg spectrul luptei anti-corupţie. Este foarte important să existe independenţa judiciară şi resursele pentru lupta împotriva corupţiei".

La acelaşi eveniment, ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră, Paul Brummell, a afirmat că România a făcut progrese în lupta anticorupţie şi în reformarea sistemului judiciar, dar mai sunt lucruri de făcut.

Paul Brummell a menţionat: "România a făcut progrese. Cel mai recent raport de monitorizare, din ianuarie, confirmă că încrederea în procesul de reforme este în creştere. Dar România mai are mult de lucrat ca să ducă reformele la bun sfârşit".

Excelenţa sa a precizat că fenomenul corupţiei nu este "o problemă cu care se confruntă doar România", astfel că "nicio ţară nu este imună", având probleme în acest sens.

Paul Brummell a spus: "Vorbind cu oamenii, am remarcat, uneori, că impresia lor este că România este singura ţară coruptă. Corupţia este o problemă globală şi nicio ţară nu este imună la ea, inclusiv Marea Britanie, inclusiv Statele Unite. Este nevoie de multă determinare şi un efort susţinut pentru combaterea corupţiei, nu doar din partea autorităţilor, ci şi a fiecărui membru al societăţii".

Ambasadorul Marii Britanii a mai subliniat că, în fiecare an, corupţia "ne fură" aproape 5% din PIB-ul global.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb