Hans Gert Poettering salută creşterea economică a României, dar apreciază că rezultatele reformei în justiţie sunt "diverse"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 octombrie 2007

Hans Gert Poettering salută creşterea economică a României, dar apreciază că rezultatele reformei în justiţie sunt "diverse"

Preşedintele Parlamentului European (PE), Hans-Gert Poettering, a salutat, ieri, în faţa plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului României, creşterea economică înregistrată de ţara noastră, reducerea şomajului şi creşterea nivelului investiţiilor străine, apreciind că ele se datorează eforturilor deosebite şi disponibilităţii de care românii au dat dovadă pentru înfăptuirea reformelor necesare aderării la Uniunea Europeană. În acelaşi timp, preşedintele legislativului european a apreciat că rezultatele concrete înregistrate de România în privinţa reformării justiţiei sunt "diverse", motiv pentru care a estimat că "mai trebuie făcuţi paşi importanţi" pentru a asigura o justiţie transparentă şi eficientă şi pentru a consolida statul de drept. Hans-Gert Poettering a afirmat că România mai are "multe de făcut în domeniul luptei împotriva corupţiei" şi a arătat că acest fenomen "nu este tolerabil nicăieri în UE nici la nivel înalt şi nici la nivel inferior".

"Responsabilitatea în acţiunile politice, transparenţa şi obligaţia de a respecta legile precum şi respectul principiilor etnice de bază constituie o componentă de nedespărţit a unei ordini democratice într-un stat de drept", a spus preşedintele PE. În acest context, el a salutat iniţiativele întreprinse de autorităţile de la Bucureşti pentru sensibilizarea opiniei publice faţă de fenomenul corupţiei - cum ar fi înfiinţarea Centrului Naţional pentru Integritate, crearea unei Linii Verzi referitoare la corupţie sau organizarea unor programe de şcolarizare pentru funcţionarii publici. Oficialul european a insistat ca ca măsurile împotriva corupţiei să fie aplicate "la toate nivelurile", pentru ca reformele întreprinse până acum să conteze.

În ceea ce priveşte absorbţia "limitată" a fondurilor europene destinate sprijinirii producătorilor agricoli, Hans-Gert Poettering a spus că România a fost dezavantajată din acest punct de vedere şi a solicitat autorităţilor române să facă tot ce le stă în putere pentru ca situaţia să se îmbunătăţească în 2008 şi cetăţenii români să beneficieze de avantajele pe care le oferă calitatea ţării de membru al UE.

Cetăţenii României şi-au pus mari speranţe în aderarea la Uniunea Europeană - lucru demonstrat şi de faptul că 65% dintre români s-au pronunţat în favoarea acestui demers - şi "românii trebuie aibă şansa să se bucure de posibilităţile pe care le oferă UE în viaţa de zi cu zi", a mai spus preşedintele PE. Hans-Gert Poettering a vorbit şi despre importanţa primelor alegeri pentru Parlamentul European care vor fi organizate în România la data de 25 noiembrie, apreciind că ele reprezintă "punctul culminant al aderării României la Uniunea Europeană". El a adresat un apel românilor să meargă la urne şi să-şi exprime opţiunea, beneficiind în acest fel de şansa pe care o au de a exprima "importanţa pe care o are România în calitate de stat membru al UE".

Preşedintele PE i-a îndemnat pe politicienii care vor candida pentru a fi printre cei 35 de europarlamentari ce vor reprezenta România în legislativul european ca în campania electorală să abordeze teme de interes european. "Pledez pentru a lăsa locul cuvenit dezbaterii despre Europa şi avantajelor concrete pentru oameni în viaţa lor de zi cu zi, precum şi rolului României în UE", a spus Poettering. În aceeaşi ordine de idei, el a a menţionat şi importanţa colaborării dintre Parlamentul European şi parlamentele naţionale, subliniind că aceste instituţii nu sunt concurente, ci partenere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb