HANS KLEMM, AMBASADORUL SUA ÎN ROMÂNIA:  "România oferă un important potenţial pentru investiţiile străine"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 11 mai 2018

"România oferă un important potenţial pentru investiţiile străine"

Hans Klemm: "Investitorii preferă politici economice stabile, predictibile şi transparente"

Florin Jianu, CNIPMMR: "Peste un milion de locuri de muncă sunt disponibile la noi în ţară şi nu sunt acoperite"

Dragoş Anastasiu, Camera de Comerţ Româno-Germană: "Avem patru milioane de români plecaţi din ţară"

România oferă un important potenţial pentru investiţiile străine, iar unul dintre elementele importante în cadrul parteneriatului strategic româno-american este reprezentat de relaţiile economice dintre cele două state, a afirmat, ieri, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a forumului economic "Invest in Romania", Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Domnia sa a declarat: "Pentru că parteneriatul strategic dintre România şi SUA este atât de puternic, Statele Unite îşi doresc o Românie mai puternică, mai bogată, care să reprezente un aliat şi mai puternic".

Ambasadorul SUA a subliniat că investitorii, şi companiile în general, preferă şi caută politici economice stabile, predictibile şi transparente.

Florin Jianu: "Lipsa forţei de muncă - cea mai mare problemă pentru mediul de afaceri"

Lipsa forţei de muncă reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă mediul de afaceri din ţara noas-tră, în acest moment, a afirmat, ieri, la forumul "Invest in Romania", Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Domnia sa a declarat: "Este o criză cu care ne confruntăm deja. Oamenii lipsesc fizic, efectiv. Peste un milion de locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la noi în ţară şi nu sunt acoperite". Această problemă poate fi rezolvată prin deschiderea graniţelor şi aducerea de forţă de muncă din afară, dar şi prin intermediul fondurilor europene, pe care să le utilizăm pentru a-i aduce pe cei din diaspora înapoi în ţară, a mai precizat preşedintele CNIPMMR.

La evenimentul de ieri au fost prezentate oportunităţile de investiţii, atât din ţara noastră, cât şi din judeţul Ialomiţa (unde s-a desfăşurat forumul), precum şi soluţiile pentru unele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri autohton.

Totodată, domnul Jianu este de părere că politicile publice trebuie îmbunătăţite în mod constant, atrăgând atenţia asupra faptului că ţara noastră trebuie să treacă la o altă etapă - de la "supralegiferare" la proiecte care aduc soluţii sistemice.

Preşedintele CNIPMMR a precizat că "Invest in Romania" a favorizat creşterea nivelului de investiţii din fiecare judeţ în care acesta a fost prezent.

Dragoş Anastasiu: "Ţara noastră le oferă antreprenorilor oportunităţi excepţionale"

Ţara noastră le oferă antreprenorilor oportunităţi excepţionale, însă este necesar ca aceştia să fie conştienţi de faptul că nimic nu se întâmplă de la sine, că nu trebuie să aştepte pentru a primi ceva, ci trebuie să muncească pentru a avea succes, a afirmat, ieri, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK).

Domnia sa a declarat: "Avem patru milioane de români plecaţi din ţară, iar unii dintre ei vor să se întoarcă acasă, dar trebuie să le oferim educaţie şi oportunităţi în România. Investitorii vor veni în ţara noastră atunci când vor găsi aici oameni educaţi, care au o anumită mentalitate".

În ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă ţara noastră, domnul Anastasiu a subliniat, printre altele, lipsa forţei de muncă, lipsa de încredere şi de predictibilitate, birocraţia sufocantă şi imaginea precară a ţării noastre în străinătate.

Dragoş Anastasiu a amintit şi de problema salarizării, precizând că majorarea salariilor de la stat trebuie să fie susţinută la nivelul bugetului naţional.

Dragoş Anastasiu a mai atras atenţia asupra problemelor din domeniul turismului, adăugând că acest sector ar putea contribui semnificativ la îmbunătăţirea imaginii ţării noastre peste hotare. În replică, Cristina Ionela Tărteaţă, secretar de stat în Ministerul Turismului, prezentă la forum, a afirmat: "Avem turişti, dar nu sunt suficiente investiţii. Mi se spune că nu avem suficiente unităţi de cazare care să ofere facilităţi de lux". Domnia sa a mai spus că ministerul de resort lucrează la o strategie în domeniul turismului.

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), a afirmat, ieri: "Start-Up Nation este vedeta programelor pe care le derulează MMACA. Astăzi, programul funcţionează bine, iar plăţile se fac în mod constant. Ceea ce îmi doresc pentru ediţia din 2018 a programului este să avem mai multe proiecte depuse decât anul trecut".

Domnia sa a precizat că, de asemenea, sunt importante programele pentru susţinerea exporturilor şi internaţionalizarea operatorilor economici.

_________________

Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a afirmat, ieri, că ţara noastră are nevoie de investiţii străine directe şi că nu putem avea o economie sustenabilă fără un sector al IMM-urilor extrem de puternic.

În ceea ce priveşte provocările din sectorul IMM-urilor, domnia sa a evidenţiat accesul la credite, întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră neavând o capitalizare puternică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb