Hardware-ul pentru infrastructura de urgenţă a Ungariei, construit de Huawei

F.A.
Companii / 21 noiembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Dispozitivele furnizate de firma chineză de telecomunicaţii Huawei joacă un rol esenţial în exploatarea infrastructurii statului maghiar, inclusiv în serviciile de urgenţă ale ţării, arată un raport de investigaţie detaliat întocmit de Direkt36. SUA a răspuns la ştiri reafirmându-şi "profunda îngrijorare" cu privire la companie.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe din Ungaria, a dezvăluit că Huawei va juca un rol esenţial în viitoarea generaţie de tehnologii mobile din ţară. Compania va lucra într-un parteneriat cu British Vodafone şi Deutsche Telekom.

Acest lucru are loc ca urmare a comentariilor făcute de Ministrul Inovării şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, la începutul anului, conform cărora Ungaria nu are nicio dovadă care să ateste că echipamentele Huawei reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.

Cu toate acestea, de cealaltă parte a dezbaterii, ambasada SUA de la Budapesta a informat EURACTIV că continuă să aibă "preocupări majore cu privire la riscurile extrem de reale de securitate pe care le reprezintă implicarea Huawei în proiectele 5G".

În 2013, tehnologia Huawei a fost utilizată pentru a construi un sistem unificat de apel de urgenţă în Ungaria, care, la rândul său, este legat de sistemul radio intern al serviciilor de urgenţă, cum ar fi cele aparţinând echipelor medicale, de poliţie şi de pompieri.

Mariann Gecse, Director de Relaţii Guvernamentale şi Comunicaţii la Huawei Technologies Ungaria, a informat Direkt36 că tot hardware-ul din serviciile de mai sus a fost furnizat de compania sa. Cu toate acestea, ea a insistat că compania nu este implicată în gestionarea sau analiza traficului de date.

În plus, pe site-ul Autorităţii de Achiziţii Publice din Ungaria a fost publicat un anunţ care a arătat că Centrul de combatere a terorismului din ţară achiziţionase trei hotspot-uri şi un modem fabricat de Huawei.

Ca urmare a acuzaţiilor aduse în principal de SUA împotriva firmei chineze cu privire la presupusele accese secrete din echipamentul său, precum şi a acuzaţiilor de furt de proprietate intelectuală, Huawei continuă să se afle sub presiune în Occident. Iar SUA s-a impus direct partenerilor săi europeni în această privinţă.

În luna august, ambasadorii din România şi Statele Unite au semnat un memorandum pentru dezvoltarea reţelelor 5G securizate, incluzând criteriile de selectare a companiilor care au permis implicarea în infrastructura 5G. Iar în luna septembrie, SUA a făcut o mişcare similară în semnarea unei declaraţii comune cu Polonia pentru a colabora la securitatea 5G, vicepreşedintele american Mike Pence declarând că ar "fi un exemplu vital pentru restul Europei".

Între timp, Marea Britanie va permite Huawei să se implice în aspectele "necontencioase" ale infrastructurii 5G a ţării. Fondatorul companiei a informat anterior EURACTIV că este "foarte probabil" ca Huawei să joace un rol în aspectele fundamentale ale infrastructurii reţelei 5G a ţării.

În plus, Germania a prezentat standarde de securitate pentru 5G şi a refuzat, la momentul respectiv, să excludă anumiţi furnizori. Între timp, UE însăşi nu a fost prea sigură în ceea ce priveşte Huawei.

În urma raportului Comisiei din octombrie privind evaluarea coordonată a riscurilor pentru reţelele 5G, care a subliniat că "ameninţările reprezentate de state sau de actorii sprijiniţi de stat sunt percepute ca fiind de cea mai mare relevanţă", statele membre ale UE au fost acum însărcinate să lucreze la un set de măsuri de atenuare a riscurilor pentru a atenua riscurile de securitate cibernetică prezentate în raport.

Statele membre vor lucra alături de Comisie şi ENISA, Agenţia Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor, la elaborarea planurilor, care urmează să fie pregătite până la sfârşitul lunii decembrie a acestui an.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb