Hayssam - pasat de pesedişti ca o minge de ping-pong

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 26 mai 2005

Responsabilitatea aducerii lui Omar Hayssam în PSD este în continuare pasată între liderii pesedişti. Mircea Geoană aruncă mingea în ograda lui Dan Ioan Popescu, adică în Organizaţia Bucureşti, unde omul de afaceri figura ca membru încă din anul 2000. Reprezentanţii organizaţiei spun că nu ei, ci Mircea Ursache, fostul preşedinte al organizaţiei din Capitală i-ar fi facilitat omului de afaceri intrarea pe listele preliminare ale partidului. Pe de altă parte însă, Mircea Ursache susţine că Vasile Gherasim, fostul preşedinte al filialei sectorului 1 l-ar fi introdus pe controversatul om de afaceri arabo-sirian în rîndurile pesediştilor bucureşteni.

Iar Vasile Gherasim nu ştie nimic de toată poveste asta cu toate că a fost, timp de patru ani, preşedintele filialei în care figura ca membru Omar Hayssam. Ba mai mult, Vasile Gherasim tinde să creadă că Viorel Hrebenciuc şi Ioan Talpeş ar fi cei care au întreţinut relaţii cu Hayssam în tot acest timp.

Ioan Talpeş, proaspăt demisionar din PSD, aruncă vina pe fostul ministru de interne, Ioan Rus, în timp ce acesta din urmă susţine că Ioan Talpeş este cel care ar fi trebuit să deţină informaţii despre sirian...

Omar Hayssam este în prezent arestat pentru infracţiuni economice, asupra sa existînd, de asemenea, suspiciunea că ar fi fost implicat în răpirea celor trei ziarişti. Ancheta mult trîmbiţată de preşedintele PSD, Mircea Geoană, în ceea ce îl priveşte pe Hayssam nu a fost încă demarată. Ba mai mult, preşedintele Consiliului de Arbitraj şi Integritate Morală, Cristian Diaconescu, cel care trebuie să instrumenteze ancheta internă din PSD, a declarat că omul de afaceri nu are, cu siguranţă, nici o legătură cu fostul preşedinte, Ion Iliescu, împreună cu care Hayssam a fost surprins în mai multe deplasări.

Deşi, nici unul dintre liderii pesedişti nu l-a văzut vreodată la partid, cu toţii recunosc că au avut una sau două întîlniri de afaceri cu acuzatul.

De pildă, Vasile Gherasim susţine că l-a primit pe Omar Hayssam la primărie, fără să ştie că este membru de partid, în legătură cu unele probleme legate de pieţele sectorului, pe care sirianul le administra.

Fostul preşedinte AVAS, Mircea Ursache susţine, de asemenea, că nici măcar nu a auzit de el, în scurta perioadă în care a stat la şefia Organizaţiei de Bucureşti, însă, precizează că a avut totuşi o relaţie cu Hayssam, atît timp cît s-a aflat în fruntea AVAB. < Am avut o relaţie creditor-debitor, însă eu nu l-am favorizat în nici un fel, ba mai mult l-am deposedat de acţiunile pe care le deţinea la societatea "Moldosim" >, ne-a explicat domnul Ursache.

Fostul şef al SRI, Ioan Talpeş, susţine că s-a întîlnit o singură dată cu Omar Hayssam. Talpeş aruncă pisica în ograda lui Ioan Rus, pe care îl consideră responsabil de accesul lui Hayssam în cursele de afaceri prezidenţiale.

Ioan Rus neagă, la rîndul său, că l-ar fi întîlnit vreodată pe Hayssam, însă susţine că i-a văzut, de cîteva ori, numele prin diverse documente care i s-au perindat prin faţă.

Peste toate aceste declaraţii mai mult sau mai puţin contradictorii se suprapune însă declaraţia lui Ioan Talpeş care, după demisia din partid, a avertizat că, în cazul în care cei responsabili nu o să nominalizeze persoanele care au avut legătură cu sirianul, o va face chiar el. Probabil că Ioan Talpeş l-a anunţat mai întîi pe preşedintele Traian Băsescu, în timpul întrevederii pe care a avut-o cu acesta acum două zile, în legătură cu toate aceste relaţii suspecte din PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb