"Head & Shoulders Menthol" aduce un nou sport extrem în ţara noastră - swooping-ul

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 3 august 2004

Demonstraţii profesioniste de skydiving şi swooping - cel mai nou sport extrem prezent în ţara noastră - au avut loc, la sfîrşitul săptămînii trecute, pe plaja "Head & Shoulders Menthol" de la Costineşti.

În premieră în România, echipa de skydiving "Head & Shoulders Menthol" a oferit un adevărat spectacol de salturi cu paraşuta, aterizări de excepţie, viteză şi senzaţii tari.

Alături de profesionişti ai paraşutismului din străinătate şi de paraşutiştii români, vedete autohtone s-au aventurat în salturi în tandem: Paula Seling, Călin Goia - Voltaj, Ernest - Prima TV. Fiecare dintre cei trei a fost legat de cîte un instructor specializat cu ajutorul unui sistem special de echipare, dar numai skydiverul experimentat a controlat deschiderea paraşutei.

Căderea liberă a durat circa 30 de secunde, deschiderea paraşutei avînd loc la o înălţime care asigură vizibilitatea solului.

Swooping-ul este un nou sport extrem, componentă a skydiving-ului, implicînd pilotarea paraşutei la aterizare în aşa fel încît să se atingă o viteză foarte mare - pînă la 80-90 km/oră - fie la sol, fie deasupra apei. Spre deosebire de alte discipline ale skidivingului, senzaţiile tari sînt aduse la nivelul solului, iar publicul are o vizibilitate perfectă a performanţelor.

Echipa de skydiving "Head & Shoulders Menthol" este alcătuită din împătimiţi ai acestui sport din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie: Dave Ruffel, Pete Renolds, Eric Hildebrand, Ian Chick. Avînd o experienţă cumulată de peste 24.000 de sărituri, titluri de campioni şi chiar un record mondial în formaţie de freefall de 297 de persoane, cei patru paraşutişti au iniţiat audienţa în tainele sporturilor "la înălţime", dar mai ales ale aterizărilor ce-ţi taie respiraţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb