Hedepy, platforma de psihoterapie online care reuneşte sute de terapeuţi din întreaga lume, a finalizat la sfârşitul anului trecut cea mai mare investiţie de până acum, 3.9 milioane de euro, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Compania a finalizat rundele de investiţii din 2023 atât prin intermediul investitorilor străini existenţi, cât şi al celor noi, conform sursei.
Nation 1 Fund şi angel investor-ul Leo¹ Navratil au investit în Hedepy, care a reuşit să îşi dubleze valoarea estimată faţă de ultima rundă de investiţii, pentru a treia oară. Fondul maghiar Impact Ventures, care a condus această rundă, este, de asemenea, un nou investitor, iar unul dintre clienţii corporate actuali ai platformei, AspectWorks, completează cvartetul de investitori. Platforma va folosi finanţarea pentru a-şi dezvolta aplicaţia utilizată pentru îngrijirea preventivă a sănătăţii mintale şi pentru a extinde sprijinul acordat clienţilor business care folosesc Hedepy pentru angajaţii lor, se mai arată în comunicat.
În România, platforma s-a lansat în 2021, are peste 40 de psihoterapeuţi şi mai bine de 3250 de clienţi, care anul trecut au participat la peste 10.000 de sesiuni de terapie, informează compania.
Hedepy funcţionează pe piaţa cehă din 2020, iar până în prezent platforma s-a extins în alte nouă pieţe europene, printre care Polonia, România, Ucraina, Grecia şi Ungaria. În cinci dintre aceste ţări, Hedepy este lider de piaţă iar, în prezent, peste 60% din şedinţele de terapie se desfăşoară în afara ţării de origine. Comunitatea de peste 450 de terapeuţi Hedepy cuprinde diferite şcoli şi direcţii terapeutice, care îşi împărtăşesc cunoştinţele şi pasiunea pentru terapie ca mod de îmbunătăţire a vieţii, potrivit comunicatului.
Îngrijirea sănătăţii mintale este un subiect din ce în ce mai important, lucru evidenţiat de creşterea platformei cu mai bine de 200% de la an la an, ceea ce se traduce în peste 100.000 de şedinţe de terapie realizate anul trecut, transmite compania.
Pe lângă sesiunile de terapie online, Hedepy oferă clienţilor săi din aproape toate tările o zonă avansată de self-help, care îşi propune să creeze un spaţiu în care oamenii să se concentreze atât pe rezolvarea problemelor acute, cât şi pe prevenţie. Pe lângă conţinutul video educativ, aceştia pot face teste orientative care le oferă informaţii despre originea problemei sau a nesiguranţei lor sau pot deschide o discuţie cu psihoterapeutul ales. Hedepy oferă astfel utilizatorilor posibilitatea de a-şi îngriji în mod cuprinzător bunăstarea mintală într-un singur loc, în orice moment şi oriunde din lume. Prevenţia este un factor-cheie în sănătatea mintală, deoarece intervenţia promptă poate fie să prevină direct problema, fie cel puţin să accelereze semnificativ rezolvarea acesteia, se mai arată în comunicat.
Conform datelor din comunicat, "Piaţa a evoluat, s-a înţeles de ce este important să avem grijă de sănătatea noastră mintală, astfel că am găsit multă deschidere şi interes pentru acest gen de servicii. Iar asta se întâmplă inclusiv la nivel corporate. Suntem contactaţi de furnizori de asigurări, companii şi chiar şcoli care se preocupă de bunăstarea angajaţilor lor şi care, în acelaşi timp, îşi dau seama că prevenţia este cheia succesului", explică Luka¹ Krèil, CEO şi co-fondator al Hedepy.
Pe lângă terapia pentru persoane fizice, platforma oferă terapie şi companiilor, ca beneficiu. Numărul de clienţi corporate s-a dublat în ultimul an.
• Terapia online este potrivită atât pentru clienţi, cât şi pentru terapeuţi
Anul trecut, platforma a lansat şi servicii de psihiatrie online în Cehia, pe care le oferă prin intermediul unor psihiatri verificaţi şi calificaţi, în colaborare cu Unicare Medical, conform sursei menţionate. Fiecare dintre profesioniştii cu care colaborează, fie că este vorba de terapeuţi sau psihiatri, trebuie să îndeplinească standardele stricte necesare, ceea ce nu duce însă la o lipsă de candidaţi - Hedepy are în prezent peste 1.500 de persoane pe lista de aşteptare în toate ţările în care operează. Astfel, terapia online nu este populară doar în rândul clienţilor, ci şi în rândul terapeuţilor. Ea le oferă acestora flexibilitate în ceea ce priveşte timpul, posibilitatea de a lucra de aproape oriunde şi oportunitatea de a aborda cu clienţii probleme diferite de cele cu care se confruntă în practica lor obişnuită, arată datele comunicatului.