Hefestos Capital cumpără TMK ARTROM, care devine ARTROM STEEL TUBES

G.D.
Companii / 19 ianuarie 2023

Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital

Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital

ARTROM STEEL TUBES, întreprindere de ţevi din Europa, cu operaţiuni în România la Reşiţa şi Slatina, anunţă schimbarea beneficiarilor reali ai companiei, redenumirea societăţilor şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Hefestos Capital, cea mai mare companie de investment banking din sud-estul Europei, cu sediul in Belgrad, a cumpărat de la Grupul TMK (PAO TMK) acţiunile deţinute la compania germană TMK EUROPE GmbH, care este acţionarul majoritar al TMK ARTROM SA.

"Suntem încântaţi să anunţăm că am achiziţionat 100% din compania ARTROM STEEL TUBES, cel mai important grup industrial din România şi unul dintre liderii producţiei de ţevi premium cu aplicaţii speciale din Europa. Timp de 21 de ani, misiunea Hefestos Capital a fost să consilieze şi să dezvolte companii şi brand-uri de top din sud-estul Europei, să readucă în prim-plan lideri vechi şi să creeze campioni noi. Achiziţia companiei ARTROM ne va permite să-i oferim o nouă perspectivă şi suntem nerăbdători să lucrăm împreună cu management-ul companiei, cu echipa de specialişti, dar şi cu autorităţile române, furnizorii şi clienţii noştri din toată lumea, ca să dez-voltăm mai departe potenţialul ARTROM STEEL TUBES, a declarat Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital.

Ca urmare a tranzacţiei, noii beneficiari reali ai Grupul ARTROM, dar şi ai companiilor deţinute de acesta în România, Italia şi SUA sunt sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital. Aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta şi nu mai au legături cu fostul investitor rus. De altfel, tranzacţia a fost deja certificată de autoritatea competentă din Germania, noii beneficiari reali au fost înregistraţi la Registrul Comerţului din România şi au fost deja notificate, în acest sens, toate autorităţile române relevante. Odată cu schimbarea acţionariatului, a fost solicitată şi anularea deciziilor de îngheţare a fondurilor societăţilor din România (foste TMK), din cauza sancţiunilor impuse fostului beneficiar real.

"Momentul este foarte important pentru viitorul companiei pentru că deschide calea ieşirii dintr-o perioadă de extreme dificultăţi, generate de listarea fostului beneficiar real al ARTROM ca persoană sancţionată. Începând de acum, Grupul ARTROM îşi poate relua programele de dezvoltare amânate de crizele succesive din ultimii trei ani - pandemia şi războiul din Ucraina - şi îşi poate continua activitatea pe pieţele pe care s-a remarcat de-a lungul anilor. De altfel, schimbarea beneficiarului real generează foarte multă încredere şi stabilitate în rândul celor 2350 de specialişti care lucrează în companiile Grupului ARTROM din Europa şi SUA", declară Adrian Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ARTROM STEEL TUBES.

Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcţia de Director General, a devenit Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei în urma aprobării unui nou act constitutiv în cadrul celei mai recente Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor. În funcţia de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca Director General Adjunct de Operaţiuni timp de peste 25 de ani. Echipa de conducere a societăţii rămâne aceeaşi. Nu vor exista schimbări nici în conducerea sucursalelor din străinătate ale companiei şi activitatea va continua cu toţi partenerii în condiţiile contractuale existente. Grupul ARTROM va opera de sine stătător şi va continua să îşi dezvolte afacerea pe toate nişele pe care este prezent, subliniază sursa citată.

Noii acţionarii au decis şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie al ARTROM STEEL TUBES, dominat de administratori independenţi, din care fac parte Adrian Popescu, Stefan Pe-trovic, Casey Steven Sears, Cristian Drinciu, Vlad Năstase, Victor Cionga şi Ingrid Larsen - specialişti cu experienţă semnificativă în domeniul lor de activitate.

Noul act constitutiv prevede şi schimbarea denumirii societăţilor, astfel: TMK ARTROM SA a devenit ARTROM STEEL TUBES, TMK ITALIA SRL şi-a schimbat denumirea în ARTROM ITALIA SRL, iar TMK INDUSTRIAL SOLUTIONS LLC se numeşte acum ARTROM USA LLC.

ARTROM STEEL TUBES produce la uzina siderurgică din Reşiţa oţelul necesar uzinei de ţevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite şi Asia, având ca agenţi comerciali sucursalele sale din Europa şi SUA. Companiile ARTROM din România însumează circa 2.350 de angajaţi (1550 în Slatina, 770 în Reşiţa şi circa 30 în reprezentanţele din Europa şi SUA) şi afaceri de 2 miliarde de de lei, din care 85% din exportul produselor către cei peste 600 de clienţi din Europa şi America.

Compania Hefestos Capital a fost înfiinţată în 2001 şi a activat pe pieţele din Europa, Asia şi Africa în industrii precum retail, oil&gas, FMCG, servicii financiare şi energie. E deţinută în proporţii egale de Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, ambii cu peste 25 de ani de experienţă în in-vestment banking şi private equity, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb