HEIKO MAAS: ''UE va înăspri sancţiunile faţă de Belarus''

G.U.
Internaţional / 15 noiembrie 2021

''UE va înăspri sancţiunile faţă de Belarus''

Uniunea Europeană va ''înăspri sancţiunile'' faţă de Belarus, acuzat că organizează un aflux de migranţi la frontiera cu Polonia pentru a face presiuni asupra UE, a anunţat astăzi şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, înaintea unei reuniuni la Bruxelles, transmite AFP, conform Agerpres.

Preşedintele belarus Aleksandr ''Lukaşenko pretinde ca noi să desfiinţăm toate sancţiunile. Vom da răspunsul nostru astăzi: vom înăspri şi mai mult sancţiunile'', a declarat Maas, la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe din statele UE.

Acesta a vorbit despre ''mai multă severitate'' faţă de persoanele implicate în traficul de migranţi, şi a adăugat că ''sancţiuni economice severe sunt inevitabile''.

''Vom continua pe această cale a severităţii pentru că nu există alternativă rezonabilă'', a subliniat ministrul german.

Luni, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell a afirmat că, ''în ce priveşte afluxul de migranţi, lucrurile revin sub control''. Borrell a discutat duminică cu ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, acesta fiind primul contact la nivel înalt între UE şi Minsk de la debutul crizei actuale.

''Astăzi vom aproba un nou pachet de sancţiuni împotriva belaruşilor responsabili de ceea ce se întâmplă. Şi vom lărgi cadrul acestor sancţiuni pentru a le aplica şi altor oameni, companii aeriene, agenţii de voiaj şi tuturor celor care sunt implicaţi în transportul ilegal de migranţi la frontierele noastre'', a precizat Borrell.

Occidentalii acuză regimul lui Lukaşenko de orchestrarea crizei prin încurajarea migranţilor să vină în Belarus, aducându-i apoi la frontiera cu UE.

Lukaşenko, aflat la putere de aproape trei decenii şi care a exercitat o reprimare sângeroasă a opozanţilor săi, neagă acuzaţiile şi face responsabil Occidentul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb