Wienerberger ajută asociaţia Habitat for Humanity să construiască în România case pentru populaţia romă, a declarat astăzi Heimo Scheuch, directorul general al grupului austriac Wienerberger, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Brick Award 2020. Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi care activează pe piaţa din România, cu afaceri de circa 280 de milioane de lei, compania austriacă operând patru fabrici în ţara noastră.
"La două ore de aici înspre Est, în România, Wienerberger ajută Habitat for Humanity (...) să construiască case pentru populaţia romă. Am construit deja mii de case în acelaşi mod şi defapt noi ca europeni trebuie să ţinem minte că în periferiile (backdoors - eng.) noastre avem oameni care trebuie integraţi în societate si trebuie să facem ceva. Sunt bucuros în mod evident că prin intermediul materialelor noastre de construcţii putem furniza adăpost pentru acele persoane", a spus Scheuch.
Declaraţia CEO-ului Wienerberger a fost făcută în cadrul evenimentului Brick Award 2020, ţinut la Viena, care a premiat cele mai inovative şi originale soluţii de construcţie ce foloseşte cărămidă.
Habitat for Humanity este un ONG internaţional fondat în 1976 în SUA şi care a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială. Habitat for Humanity a început activitatea în România în 1996 în Beiuş (judeţul Bihor) şi în prezent este cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale.
"Am reuşit să ajutăm peste 19.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcţii de case noi şi reabilitări, şi alte 45.000 prin programele de prevenţie şi răspuns la dezastre", e arată pe site-ul ONG-ului. Cel mai recent Habitat for Humanity România a inaugurat un centru comunitar în Buftea la construirea căruia s-au implicat peste 1.400 de voluntari pe parcursul ultimilor doi ani.
Printre temele principale care au guvernat cele peste 640 de proiecte arhitecturale înscrise în concurs s-au numărat schimbările climatice, creşterea populaţiei şi nevoia de locuire accesibilă, precum şi conturarea unui viitor bazat pe locuire sustenabilă şi un mediu sănătos de locuire.
"Ce este evident pentru mulţi dintre noi şi am uitat în Europa: construim încă în oraşe europene apartamente de 50 de metri pătraţi în care trăiesc oameni şi care nu au standarde reale de calitate a vieţii şi încă creăm ghetouri unde oamenii nu se întâlnesc, unde integrarea nu este posibilă pentru că nu există spaţiu locuibil", a mai spus Heimo Scheuch.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 23.09.2020, 19:00)
nu-i mai bine sa le dati de munca decat sa le dati case?
da-i omului undita de prins pestele, nu pestele!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2020, 23:04)
Sa le dea case la Wiena.
1.2. exact (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Adi în data de 24.09.2020, 12:58)
bine spus :))
sau cel putin sa i cheme in vizita pe la el prin zona.
de munca oricum degeaba le ar da, ca n are cine. dar case, clar, de ce nu ?!
ei din pacate au doar drepturi, nu si obligatii.
dar vina e clar a statului pt lipsa de viziune si coloana.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2020, 19:45)
Angajatii nu le datipomana ii invatati si mai lenesi si cersetori
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 02:44)
Stereotipuri! Oricine depune un proiect pentru un grand, cerseste...Exista retele de cersit, in care rromii sunt victime!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 00:44)
Dupa ce isi platesc toate darile catre statul roman, daca si le platesc, sa lase discriminarea la o parte si dea case si romanilor. Discriminari rasiale pot sa faca dand case cui vor, dar in viena.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 02:41)
Le fac acse aici ca sa nu se mai duca acolo!..asa cum se acorda si burse in Romania studentilor. De ce nu le acorda burse si in alte tari? Am criticat acest aspect si eu! Acum se acorda burse si in alte state.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2020, 09:01)
Degeaba incearca marea cu degetul.Tot la Viena se vor duce.In case isi vor baga caii.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 02:44)
Felicitari!