HEIMO SCHEUCH, CEO WIENERBERGER: "Wienerberger construieşte în România locuinţe pentru populaţia romă"

M.G.
Miscellanea / 23 septembrie 2020

"Wienerberger construieşte în România locuinţe pentru populaţia romă"

Wienerberger ajută asociaţia Habitat for Humanity să construiască în România case pentru populaţia romă, a declarat astăzi Heimo Scheuch, directorul general al grupului austriac Wienerberger, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Brick Award 2020. Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi care activează pe piaţa din România, cu afaceri de circa 280 de milioane de lei, compania austriacă operând patru fabrici în ţara noastră.

"La două ore de aici înspre Est, în România, Wienerberger ajută Habitat for Humanity (...) să construiască case pentru populaţia romă. Am construit deja mii de case în acelaşi mod şi defapt noi ca europeni trebuie să ţinem minte că în periferiile (backdoors - eng.) noastre avem oameni care trebuie integraţi în societate si trebuie să facem ceva. Sunt bucuros în mod evident că prin intermediul materialelor noastre de construcţii putem furniza adăpost pentru acele persoane", a spus Scheuch.

Declaraţia CEO-ului Wienerberger a fost făcută în cadrul evenimentului Brick Award 2020, ţinut la Viena, care a premiat cele mai inovative şi originale soluţii de construcţie ce foloseşte cărămidă.

Habitat for Humanity este un ONG internaţional fondat în 1976 în SUA şi care a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială. Habitat for Humanity a început activitatea în România în 1996 în Beiuş (judeţul Bihor) şi în prezent este cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale.

"Am reuşit să ajutăm peste 19.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcţii de case noi şi reabilitări, şi alte 45.000 prin programele de prevenţie şi răspuns la dezastre", e arată pe site-ul ONG-ului. Cel mai recent Habitat for Humanity România a inaugurat un centru comunitar în Buftea la construirea căruia s-au implicat peste 1.400 de voluntari pe parcursul ultimilor doi ani.

Printre temele principale care au guvernat cele peste 640 de proiecte arhitecturale înscrise în concurs s-au numărat schimbările climatice, creşterea populaţiei şi nevoia de locuire accesibilă, precum şi conturarea unui viitor bazat pe locuire sustenabilă şi un mediu sănătos de locuire.

"Ce este evident pentru mulţi dintre noi şi am uitat în Europa: construim încă în oraşe europene apartamente de 50 de metri pătraţi în care trăiesc oameni şi care nu au standarde reale de calitate a vieţii şi încă creăm ghetouri unde oamenii nu se întâlnesc, unde integrarea nu este posibilă pentru că nu există spaţiu locuibil", a mai spus Heimo Scheuch.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. nu-i mai bine sa le dati de munca decat sa le dati case?

    da-i omului undita de prins pestele, nu pestele!  

    1. Sa le dea case la Wiena.

      bine spus :))

      sau cel putin sa i cheme in vizita pe la el prin zona. 

      de munca oricum degeaba le ar da, ca n are cine. dar case, clar, de ce nu ?! 

      ei din pacate au doar drepturi, nu si obligatii.

      dar vina e clar a statului pt lipsa de viziune si coloana. 

    Angajatii nu le datipomana ii invatati si mai lenesi si cersetori

    1. Stereotipuri! Oricine depune un proiect pentru un grand, cerseste...Exista retele de cersit, in care rromii sunt victime!

    Dupa ce isi platesc toate darile catre statul roman, daca si le platesc, sa lase discriminarea la o parte si dea case si romanilor. Discriminari rasiale pot sa faca dand case cui vor, dar in viena.

    1. Le fac acse aici ca sa nu se mai duca acolo!..asa cum se acorda si burse in Romania studentilor. De ce nu le acorda burse si in alte tari? Am criticat acest aspect si eu! Acum se acorda burse si in alte state.

      Degeaba incearca marea cu degetul.Tot la Viena se vor duce.In case isi vor baga caii.

    Felicitari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb